Annonce
Klumme

Kom med og tag skraldet i nyt naturområde

Prøvestenen Syd. Foto: Sif Meincke

’Sporløs færden’ i naturen betyder, at man ikke efterlader affald. Og sporløs færden er et af kodeordene i det nye naturområde på Prøvestenen Syd – en skjult perle, der først for nylig blev åbnet for borgerne.

Men det er også god stil at samle affald op, som man møder på sin vej, og det kan du gøre sammen med andre, når vi i Miljøpunkt Amager sammen med Ren Kærlighed til Amager arrangerer en affaldsindsamling på Prøvestenen Syd søndag den 18. april klokken 10-13.

Det er en del af Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling, under overskriften Amager Tager Skraldet. Vi har snappere og andet grej, men du skal selv medbringe handsker.

Og vi kan anbefale en tur til Prøvestenen Syd, hvor du kan nyde freden og naturen ved vandkanten eller prøve lykken som lystfisker. Men skynd dig - for der lukkes måske for adgang igen.

Endnu er der kun åbent som en forsøgsordning, indtil videre til medio 2021. Området ejes af By & Havn og har indtil for nylig været lukket for offentligheden. Foreningen ’Prøvestenens Natur- og Fritidsforening’ samarbejder med Amager Øst Lokaludvalg for at forsøget gøres permanent. I forsøgsperioden sætter miljøpunktet fokus på områdets kvaliteter.

Prøvestenen Syd ligger i forlængelse af Prags Boulevard, og der er en låge i hegnet i svinget ved Prøvestensbroen. Cykler kan stilles inden for lågen. Fra Prøvestenen Syd er der et flot kig ud over Øresund og ind over Amager Strandvej, Sundby Sejlforenings Havn og badeanstalten Helgoland. Og så er der stor kontrast mellem naturen på den ene side og industrien på den anden.

Selvom Prøvestenen Syd endnu er lidt ’hemmelig’ og der er god plads på området, så brug grusvejene og de små stier fremfor vildnisset, for ikke at slide unødigt på naturen. Al jorden er opfyld, og der kan være spidse og skarpe genstande og sten, så hold øje hvor du går. Al færdsel er på eget ansvar. Hunde skal holdes i snor af hensyn til fuglelivet, og det er ikke tilladt at bade, lave bål, holde fester eller at overnatte. Fiskeri er tilladt fra moler og stensætning med gyldigt fisketegn. Vi håber du vil bidrage til, at forsøget bliver en succes og gøres permanent ved at overholde reglerne.

Miljøpunkt Amager arrangerer også en guidet tur på Prøvestenen Syd i forsommeren. Følg med i vores nyhedsbrev og på Facebook for nærmere oplysninger. Vi afventer nye udmeldinger om forsamlingsforbuddet.

Savner du inspiration til andre gåture på Amager, kan vi også anbefale:

’Rute til Ro’ på Amager Fælled, ’Amarminoen’ og Havneringen

Om Miljøpunkt Amager

Miljøpunkt Amager er et lokalt miljøcenter, som har til opgave at fremme miljøhensyn og bæredygtig udvikling på lokalt plan.

Miljøpunktet er en selvejende fond med egen bestyrelse. Hovedparten af vores driftsmidler kommer fra Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg. Miljøpunkt Amager dækker de områder på Amager som hører under Københavns Kommune.

Vi har kontor i Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, 4. sal. Hjemmeside www.miljopunkt-amager.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce