Annonce
AMAGERBANEN

Kunstværk genopstår på Amagerbanen

Bevæbnet med skruemaskiner og spader blev kunstværket opgraderet. Foto: Jutta Kristoffersen.
Efter mange år i forfald kunne man nærmest ikke se de fine vægmalerier ved Amagerbanen. Nu er de genopstået i ny og forbedret udgave, takket være donationer fra alle de folk, der har støttet Amagerbanen ved at købe plakater og postkort.

Der er blevet knoklet med skruemaskiner, spader, malerpensler og rigelige mængder maling. 'Håndværkerne' er medlemmer af Amagerbanens Venner og Bevar Amagerbanen, der gik sammen for at genskabt de fine vægmalerier ved Amagerbanen, som efter mange år i forfald nærmest blev usynlige.

De to vægmalerier er placeret ved cykelstien til Kløvermarksvej. Her var de gamle malerier faldet helt fra hinanden. Pladerne var frønnede og malingen skallet af.

Efter ihærdig og grundig indsats er det lykkedes at få genskabt værket - med vandfaste plader, god grunding, ny drypnæse på toppen, og priming mod grafitti. Det betyder, at kunstværket gerne skulle gerne holde nogle år endnu.

Annonce

Lokal crowdfunding

De to oprindelige vægmalerier var sponsoreret af Amager Øst Lokaludvalg. Men den nye version er sponsoreret af alle mulige ama’rkanere, københavnere, baneentusiaster og naturvenner. Det er nemlig salget af plakater og postkort, som har gjort det muligt at betale kunstneren for en ny udgave.

Mix Madsen hedder kunstneren, og han har fra sit værksted i Nordhavn genskabt både Jesper Klein, Cykelmyggen på skinnecykel, Franz Jäger-pengeskabsvognen og et gammelt lokomotiv fra Amagerbanens tid.

Pladerne blev fragtet fra Nordhavn og monteret af frivillige fra Amagerbanens Venner og Bevar Amagerbanen. Det tog fem timer, og masser af kaffe at nå i mål.

Annonce

Mulighed for opholdsmøbler

Der er også ryddet i brombærkrattet ved malerierne, så der er mulighed for at etablere nogle opholdsmøbler og lidt ny beplantning eller vilde blomster til sommer.

Jesper Klein får en makeover. Foto: Rasmus Steenberger.

- Det skulle jo helst blive til mange gode sæsoner på Amagerbanens grønne og hyggelige område, lyder meldingen fra de frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

BYLIV

Husgavle efterlyses til kunstprojekt

Annonce