Annonce
Motion

Løsning på forsamlingsloft: Stolegymnastik-holdet bruger da bare havestolene

I godt en måned har stolegymnastikholdet hos Aktivcenter Sløjfen søgt udenfor i forhaven, for så kan flere være med. På billedet ses kun en del af holdet, resten sidder uden for pavillonen. Foto: Hanne Bjørton
Aktivcenter Sløjfen har fundet en fiks løsning på, at det populære stolegymnastik-hold kun må samles indendørs på bittesmå hold. De har sat sig i forhaven.

Hvis man som seniorborger ikke magter at springe rundt, men alligevel gerne vil dyrke motion, så kan man gå til stolegymnastik hos Aktivcenter Sløjfen på Øresundsvej.

Men forsamlingsloftet for indendørs idræt på blot fem personer under corona-nedlukningen har gjort det svært at gennemføre den populære træning, fortæller instruktør og deltidsleder i Sløjfen, Birthe Kofoed.

- Hvis der skal en eller to instruktører på, så kan der være tre borgere med, og det er måske lige i underkanten, så det har vi ikke gjort. Her for en god måneds tid siden er vi i stedet begyndt at sidde udenfor, når det ikke blæser alt for meget. Så bliver hele kroppen arbejdet godt igennem i en god halv times tid, og så tager vi en kop kaffe bagefter, siger Birthe Kofoed.

Annonce

Selv om forsamlingsloftet er 25 personer for udendørs, organiseret idræt, må holdet alligevel deles op i to.

- Så vi har havestolegymnastik tirsdage og torsdage, det første hold klokken 10-11 og det næste 11.30-12.30, fortæller Birthe Kofoed.

Poul på 91 er fast deltager på stolegymnastikholdet hos Aktivcenter Sløjfen. Foto: Hanne Bjørton

En af deltagerne på holdet er 91-årige Poul, som er kommet i Sløjfen i seks-syv år.

- Ja, jeg begyndte at komme her i 2013 eller 2014 - det var efter min kone døde. Der var noget dans her, og så kom du og sagde: Du skal fa'me ikke sidder der, siger han til Birthe.

- Sagde jeg virkelig sådan, siger Birthe.

- Ja - og husk at skrive, at vi har verdens bedste chef, altså Birthe, siger Poul og fortæller, at han er tidligere flymekaniker.


Så bliver hele kroppen arbejdet godt igennem i en god halv times tid, og så tager vi en kop kaffe bagefter

Birthe Kofoed


- Jeg var 26 år i SAS, indtil jeg gik på efterløn, fortæller Poul.

- Vores deltagere er vidt forskellige. Der er sådan en som Poul og ellers alt lige fra en tidligere supergymnast til en, der har slidt sig selv op på værtshuse. Alle kan være med, siger Birthe, inden hun selv tager sig en pause, før formiddagens næste hold skal instrueres.

Flere deltagere er allerede ankommet og får en hyggesnak med stolegymnasterne fra første hold.

Fra 21. april kan der som en del af genåbningen dyrkes indendørs idræt i organiseret regi for voksne over 70 år med coronapas. Forsamlingsloftet bliver dog på 10 personer, så det kommer stadig til at knibe med at få plads indendørs til alle på de to formiddagshold - men så er der heldigvis den udendørs løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce