Annonce
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

Fra Naturvogterne Dragørs forårsrengøring. Foto: Jan Jeppesen.

DE SKIDER I NATUREN. Der er ingen grund til at pakke det ind i vat og bomuld, for det er den barske virkelighed for mange borgere i Dragør, der bor tæt på Amarminoen. Eller formuleret med Lennart Løfbergs ord 'Det virker som om folk glemmer, at tarmene kommer på arbejde efter tyve kilometer. Hvad folk ikke glemmer, men som er blevet en helt naturlig handling, er, at dåser, mademballage, cigaretskod og platikposer skal efterlades i naturen'.

Lennart Løfberg har taget initiativ til Naturvogterne Dragør, der på rekordtid har fået flere end 700 medlemmer i Facebook-gruppen. Det er også på vej til at blive en forening. Ved foreningens første arrangement, forårsrengøring, mødte flere end 100 borgere op for at samle affald. På ganske få timer blev det til 1,5 tons affald.

Tallet indikerer, hvor slemt det står til. Og her taler vi altså kun om en lille plet på Danmarkskortet. Kommunerne kan af gode grunde ikke ansætte flere hundrede naturvogtere til at rydde op og samle affald sammen hver eneste dag. Men det private initiativ fra Dragør viser, at borgerne er parat til at yde en indsats for at rydde op efter de folk, som desværre er uden for pædagogisk rækkevidde.

Annonce

Det burde aldrig nogensinde komme dertil, at vi skal bruge skattekroner på affaldssvin, men så længe de kan få frit lejde til at ødelægge naturen uden risiko for bøder, så er der ingen anden udvej: Regeringen - læs: Folketinget - burde belønne private initiativer a la Naturvogterne Dragør.

Skåret helt ud i pap: Lad alle landets organsierede naturvogter-foreninger komme på finansloven. Udgiften vil være peanuts i forhold til den regning, der venter, hvis naturen lider mere skade. Pengene kunne finansiere nogle af de udgifter, der er forbundet med kampagner, arrangementer, udstyr og sække.

Politikerne har alletiders chance for at gøre det til en folkesag. Der er i hvert fald intet argument for at smide denne idé i skraldespanden.


Lad alle landets organsierede naturvogter-foreninger komme på finansloven. Udgiften vil være peanuts i forhold til den regning, der venter, hvis naturen lider mere skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce