Annonce
Amager

Lennart sætter fly til salg i Den Blå Avis

Her er Lennarts fly, der er sat til salg i Den Blå Avis. Foto: DBA Guide.
For første gang nogensinde er et fly sat til salg i Den Blå Avis. Lennart fra Kastrup har sat det til salg for 119.000 kroner med mulighed for også at købe certifikat og 'garageplads'.
Annonce

Der er kommet noget så sjældent som et fly til salg i Den Blå Avis. Et fly, der er billigere at transportere sig selv i på literen, end hvis du kørte i bil.

Manden bag flysalget er 40-årige Lennart Aarup fra Kastrup. Lennarts fly koster 119.000 kroner. Men han sælger også sin hangarplads til flyet, da det er en ukreven regel i hans flyklub, at man sælger hangarpladsen i Måløv til den pris, man købte den for. Underforstået: Man skal ikke købe en plads for at sælge den videre til overpris.

Annonce

Hvad vejer du?

Du må tage fløjlshandskerne af, hvis du skal blive den nye ejer af Lennarts fly. For her er det vigtigt at kende sin egen vægt, og skal du have passagerer med, bliver du også nødt til at være opmærksom på deres.

- Jeg skal kende min passagers vægt, fordi flyets samlede vægt ikke må overskrides. Det betyder, at vægten af flyet i sig selv, piloten, passageren og benzinen ikke må overskride flyets samlede take off-vægt. Brændstofmængden, og derned brændstoffets vægt, kan jeg justere på alt efter passagerens vægt, så jeg sikrer mig, at vi ikke overskrider vægtgrænsen, forklarer Lennart til DAB Guide

Flytypen er et letvægsfly, og som navnet indikererer, er det et fly, der ikke vejer så meget i egenvægt. Sådan behøver motoren ikke at være noget prangende for at kunne få løftet hele maskineriet op i luften.

Flyet er fra 1994 og har været i Lennarts varetægt i otte år. Forinden købte han det selv af en pilot i Rårup i Jylland, som havde haft flyet i en del år. Før det har flyet har været ejet af Elgiganten i Herning, hvor flyet stod udstillet.

- Sjovt nok har jeg siddet i flyet i Elgiganten i 2002, uden at vide, at jeg på et tidspunkt købte netop dette fly selv, fortæller Lennart til DBA Guide.

Han har selv opgraderet flere ting ved flyet. Blandt andet har han trukket ny kabelgennemføring i teflon og fintunet flyets instrumentbræt ved at bygge det i kulfiber og ombetrække det. Han har også implemteret nye sæder i flyet, som han har bygget i aluminium i stedet for glasfiber. Sådan er sæderne meget lettere. Sædebetrækket har han også selv syet i alcantara. Det plejer dog typisk at være sådan, at du enten har flair for nål og tråd eller det mekaniske, men Lennart har evner inden for begge felter:


Der er kommet en ny situation i min familie, som betyder, at jeg for tiden har et andet fokus. Jeg vil bruge min tid på noget andet. Det er ikke fordi, jeg vil lægge flyvningen på hylden for altid, men lige for nu skal jeg ikke eje mit eget fly.


- Jeg er uddannet personvognsmekaniker, så jeg har repareret en masse biler. Både på jobbet, men også i min fritid. På et tidspunkt hang det mig dog langt ud af halsen. Jeg blev træt af det, så i dag hygger jeg kun om min egen, private bil, fortæller Lennart.

Annonce

Derfor sælger Lennart flyet

En hobby, der er blevet hans liv og en klub, han er utrolig vellidt i. Så hvorfor pokker vil Lennart af med sit fly?

- Der er kommet en ny situation i min familie, som betyder, at jeg for tiden har et andet fokus. Jeg vil bruge min tid på noget andet. Det er ikke fordi, jeg vil lægge flyvningen på hylden for altid, men lige for nu skal jeg ikke eje mit eget fly, forklarer Lennart til DBA Guide.

Han vil dog gerne holde flyvningen ved lige, og derfor har han planer om, at han indimellem kan låne og leje sig til fly, indtil han igen får tid og lyst til at eje sit eget fly.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

112

Person reddet ud af brændende lejlighed

Annonce