Annonce
Detailhandel

Lidls gravkøer klar til at rykke ind: Genbrugsbutik lukker 23. januar

Udviklingschef Sten Åge Larsen og frivillig Lena Woltemaht Svendsen foran Danmissions genbrugsbutik på Kongelundsvej. Foto: Anna Jensby
Efter knap otte år på Kongelundsvej lukker Danmissions genbrugsbutik, der skal rives ned og gøre plads til Lidl-byggeri. Priser på øens butikslejemål gør det svært for Danmission at finde nye lokaler.
Annonce

Måske har Danmissions genbrugsbutik på Kongelundsvej allerede haft sin sidste åbningsdag. For inden 29. januar skal bygningen rømmes, så nedrivning af den og byggeriet af en ny Lidl-butik kan komme i gang i februar.

- Vi har været igennem nogle snakke, om vi skulle blive et halvt år længere eller tage imod nøglepenge, hvis vi flytter med det samme. Og vi skal jo alligevel lukke, så vi har besluttet at have sidste åbningsdag lørdag 23. januar. Og hvis Mette (Frederiksen, statsministeren, red.) forlænger restriktionerne, så vi slet ikke når at åbne igen, så kan det godt være, vi går i gang med at tømme butikken lidt tidligere, siger Sten Åge Larsen, der er udviklingschef hos Danmission.


Der har vel været 40-50 frivillige ind over gennem årene, og de er mødt op i regn og slud og fået venskaber på tværs

Sten Åge Larsen, udviklingschef i Danmission


Butikken åbnede i februar 2013, og Danmission har været glad for de knap otte år.

- Nogle gange er vi blevet overraskede, når vi kom om mandagen, og butikken var fuldstændig overdækket med plastposer fra gode borgere, der har doneret tøj og ting til os. I vores verden har butikken omsat for rigtig mange penge, i gennemsnit en million om året, og i forhold til vores lave priser, så er det søreme mange ekspeditioner.

- Så vi vil gerne takke alle de lokale, der har bakket op om butikken. Og så vil vi takke alle de frivillige. Jeg står her med to af dem - Lena og Anne - som har været med siden 2013. Der har vel været 40-50 frivillige ind over gennem årene, og de er mødt op i regn og slud og fået venskaber på tværs, som de vil pleje langt ud i fremtiden, fortæller udviklingschefen.

Annonce

Søger nyt sted

Allerhelst ville Danmission blive, men organisationen vil gerne i stedet åbne en ny butik i nærområdet. Det har bare vist sig svært at finde lokaler.

- Udlejer har været søde til at hjælpe med at kigge efter alternative lejemål og sender løbende forslag fra hele øen, men Amager er blevet et dyrt sted at være, og huslejerne ligger i overkanten af, hvad vi kan klare. Vi kan jo leve med noget, der ligner lagerlokaler, bare der er varme. Så hvis der findes en privat udlejer, der har lidt plads til os. Så får man til gengæld en stabil lejer, og vi går hjem klokken halv seks, griner Sten Åge Larsen.

Frivillig Anna Jensby i Danmissions genbrugsbutik på Kongelundsvej. Foto: Sten Åge Larsen

Foreløbig henviser Danmission til organisationens anden butik på Amagerbrogade 153.

- Så hvis nogen har tøj og orker at tage derind med det, så står vi med armene åbne, når butikkerne må åbne igen, siger Sten Åge Larsen.

Når butikken på Kongelundsvej lukker, har Danmission ialt 70 genbrugsbutikker rundt omkring i landet.

Overskuddet fra butikkerne går til Danmissions indsats for at skabe bedre levevilkår for udsatte, passe på naturens ressourcer og støtte fredsarbejde i Asien, Afrika og Mellemøsten. Danmission er en folkekirkelig organisation, der blev grundlagt for knap 200 år siden.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Annonce
Forsiden netop nu
Amager

De københavnske familier betaler

Annonce