Annonce
Amager

Linse Kessler og Cha Cha åbner veganer-takeaway

Linse Kessler markedsfører og Chanette Jensen står for maden. Linse står dog bag ‘Linses karryret’. »Og så har Cha Cha forfinet den, så den smager bedre,« fortæller hun. - Foto: Anders Bentzon

Chili con CHARME og andre veganske retter er på menuen, når Linse Kessler og Chanette Jensen 1. november åbner den nye takeaway Veganski på Amagerbrogade.

Annonce

Linse Kessler og Chanette Jensen - også kaldet Cha Cha - springer 1. november ud i noget, ingen af dem har prøvet før. De åbner den nye veganer-takeaway Veganski på Amagerbrogade 219, blot fire måneder efter, at de mødte hinanden for første gang.

»Cha Cha så mig sidde på Strandlodsvej med min trebenede hund og kom hen med sin datter for at hilse på os og spurgte: Er det rigtigt, at du er blevet veganer? Og det var det jo. Så fortalte hun: Jeg er nemlig ved at lave en kogebog for veganere, har du ikke lyst til at smage min mad? Og så er man da en idiot, hvis man siger nej,« fortæller Linse.

Linse og Cha Cha blev hurtigt gode venner.

»Cha Cha er sådan et venligt, dejligt menneske. Hun har et positivt sind og godt humør - der ligner vi hinanden. Og vi er også begge to bedstemødre,« siger Linse.

Annonce

Taget 12 kilo på

Der gik ikke lang tid, før ideen opstod om sammen at åbne en veganer-takeaway på Amager. Og kunderne skal forvente ganske almindelig mad - bare i veganerudgave, fortæller Cha Cha:

»De skal have hverdagsmad, og det er meget plantebaseret med en hel masse grønt, og ikke så mange tilsætningsting. Det er sådan noget som chili con charme

»Det er en af vores retter: chili con charme. Er det fedt?« griner Linse.

»Det er megafedt, og vi har også en brændende kærlighed. En kartoffelmos, der er lavet med vegansk smør og fløde, med hjemmelavede ristede løg, fintskårne champignon og små tern af rødbede,« siger Cha Cha.

»Og jeg ved godt, man siger, at et ristet løg er et ristet løg, men det er det ikke - det her er ’Cha Cha ristede løg’ - det smager sindssygt! Brændende kærlighed er min favorit - der er en grund til, at jeg har taget 12 kg på, siden jeg lærte Cha Cha at kende,« siger Linse.

Og rækker et par fade hen mod os med hjemmelavede godter: napoleonshatte og chokolader med nødder, mandler og frysetørret hindbær.

Linse skal stå for markedsføring af Veganski og kigger forbi hver dag.

»Jeg skal ikke lave mad - det vil kunderne være glade for, at jeg lader være med!« siger hun.

Cha Cha står for maden og står bag disken sammen med de to medarbejdere Kimmo og Caroline.

»Vi glæder os til at fodre Amager og omegn og vise, at vores mad er god og til at betale. Og så vil vi gerne gøre kødspiserne nysgerrige og have dem til at tænke: Arj, det skal vi prøve, og måske derefter bare tage én kødfri dag om ugen,« siger Linse.

Annonce

Vi skal lige i gang

Der bliver ikke en egentlig åbningsreception.

»Der er da nogen fra pressen, der har spurgt, om de ikke må komme på åbningsdagen - men nej, ikke den dag, for da har vi travlt. Cha Cha har styr på maden, men vi skal lige i gang - vi er helt nye i gamet her,« siger Linse.

Veganski holder fra 1. november åbent tirsdag-søndag klokken 15.30-21.00 og lukket om mandagen. Veganski har allieret sig med madudbringningsfirmaet Hungry.dk.

Annonce
Annonce
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Annonce