Annonce
ÅRETS AMAGERKANER

Louise er fyldt med kærlighed og empati: Hvad kan jeg gøre for andre?

Louise foran huset på Delosvej i Sundby, hvor amagerkanere fra nær og fjern har været forbi for at aflevere værnemidler og julegaver. Foto: Jan Jeppesen.
Hun har skaffet flere tusinde værnemidler til Rigshospitalet og flere tusinde julegaver til socialt udsatte børn. 'Mit hjerte er fyldt med kærlighed, rummelighed og empati,' siger Louise, der gjorde en markant forskel for andre i 2020.
Annonce

Vi skruer tiden tilbage til marts. Danmark er ramt af sundhedskrise. Landet er mere eller mindre lukket helt ned. Og på hospitalerne, plejehjemmene og i hjemmeplejen er der ikke værnemidler nok til personalet, der skal besøge ældre eller behandle og passe coronasyge patienter.

Men så tager Louise Baltzarsen Herreholm en beslutning - baseret på kærlighed, rummelighed og empati. Hun skriver på sin Facebook-profil, at naboer og andre kan aflevere værnemidler på hendes hjemmeadresse. En dag i april kan Louise aflevere 5.540 værnemidler: Sikkerhedsbriller, engangsdragter, handsker og håndsprit, indsamlet fra private og via donationer fra Harald Nyborg, STARK og Bad og Fliser.

I november gik Louise igen ud for at bede om hjælp. Denne gang modtog hun 1.944 gaver indpakket til en fælles julepakkekalender-indsamling. Det resulterede i, at 81 socialt udsatte børn kunne få en pakkekalender.

Det er ikke for meget sagt, at Louise har gjort en markant forskel for andre i 2020.

Annonce

Næstekærlighed

Vi møder Louise foran huset på Delosvej, der har været omdrejningspunktet for indsamlingerne i foråret og efteråret. For at få finde ud af, hvad der driver Louise for at hjælpe andre i nødens stund.

- I forhold coronahjælpen handlede det meget om at tænke på andre mennesker. For tænk nu, hvis det var mig eller dig, der lå på hospitalet, og der ikke var noget sundhedspersonale som kunne hjælpe. I bund og grund handlede det om næstekærlighed, forklarer Louise.

Hun blev inspireret til indsamlingen af værnemidler via et opslag på Facebook.

- En sygeplejerske skrev, at der manglede sikkerhedsbriller, og at de kunne bruge fyrværkeribriller. Det har vi jo stort set allesammen derhjemme, så jeg tænkte, at det måtte være nemt at få indsamlet en masse briller. Det udviklede sig hurtigt til noget større, og jeg brugte rigtig meget tid på at ringe rundt til forskellige firmaer for at høre om de kunne levere handsker, dragter og sprit.

Der kom virkelig meget her til adressen, så min plan om selv at køre rundt til hospitaler og plejehjem blev for uoverskueligt. Jeg fik heldigvis en kontakt på Rigshospitalet og aftalt, at de selv kom forbi og afhentede værnemidlerne til videre distribution, fortæller Louise, der i løbet af ganske få dage fik hele indkørslen fyldt med flyttekasser og poser.

Annonce

Aktivitetsprojekt

Siden indsamlingen af værnemidler har Louise opsagt sit job som pædagog for at kaste sig over et aktivitetstilbud for børn fra mindre bemidlede familier i samarbejde med Sundby Boldklub. Det er planen, at projektet skal resultere i en fuldtidsbeskæftigelse.

- Det skal ikke været et idrætstilbud, men mere baseret på andre og flere aktiviteter. Min søn spiller i klubben, så jeg fik hurtigt etableret nogle gode kontakter. Hvis jeg selv skulle starte en forening ville det blive for stor en mundfuld, så derfor er jeg glad for, at Sundby Boldklub var med på idéen. Der er lige nogle projektbeskrivelser og fonde, der skal kontaktes, men planen er, at projektet skal starte op i det nye år, afslører Louise.

Annonce

Lever under fattige kår

Louises omsorg for familier, der lever under fattige kår, kom til udtryk i november, hvor hun igen skrev et opslag på Facebook med opfordring til at få leveret gaver til en julepakkekalender til så mange socialt udsatte børn som muligt.

- I forhold til coronaindsamlingen ramte jeg noget helt andet med gaveindsamlingen, men lysten til at hjælpe var virkelig stor. Der er flere og flere familier, der lever under meget fattige kår, så der er virkelig brug for hjælp. Jeg tror på, at jo flere, der har det godt, desto bedre har vi det allesammen, siger Louise, der har fået appetit på at hjælpe langt flere i 2021.

- Jeg er i kontakt med Næstehjælperne Amager, som blev stiftet for at hjælpe og støtte udsatte familier. Jo, der er et stort behov derude for at hjælpe, fastslår Louise.


I forhold coronahjælpen handlede det meget om at tænke på andre mennesker. For tænk nu, hvis det var mig eller dig, der lå på hospitalet, og der ikke var noget sundhedspersonale som kunne hjælpe. I bund og grund handlede det om næstekærlighed.


Louise viser, at det var her i indkørslen, at det meste af coronahjælpen blev afleveret. Foto: Jan Jeppesen.
Her på trappen kom folk forbi og afleverede gaver til julepakkekalenderen. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Debat

De københavnske familier betaler

Annonce