Annonce
LEDER

Gode forslag bliver skyllet ud i Øresund: Lynetteholm bliver aldrig en vindersag i befolkningen

Fremtidens halvø, Lynetteholm. Rendering: Staten.
Annonce

DEN KUNSTIGE HALVØ, LYNETTEHOLM, er for alvor blevet et tema forud for efterårets kommunalvalg. Kritikken er næsten lige så larmende som de lastbiler, der gennem flere år skal køre jord gennem Amager for at fylde øen op. Sejlerfolket frygter, at en permanent lukning af Lynetteløbet vil betyde, at motorbåde, fritidssejlere og kajakroere nu skal passere Kronløbet, hvor blandt andet Oslofærgen og krydstogtsskibene sejler. Det kommer ikke til at ske helt risikofrit, vurderer Sundby Sejlforenings formand Claus Brask Thomsen.

Han mener, at Københavns Havn i fremtiden bliver indsø, og at sejlernes mulighed for at benytte havnen bliver stærkt begrænset. Sejlforeningens formand foreslår, at der i stedet for en lukning af Lynetteløbet bliver etableret en tunnel, hvor lastbilerne kan køre ind og ud uden at genere den maritime trafik. En tunnel under Lynetteløbet vil samtidig kunne benyttes af kommende trafikanter med ærinder til og fra Lynetteholm.

By&Havn har allerede skudt forslaget ned. En tunnel vil anlægsmæssigt blive en for dyr løsning, og selskabet oplyser, at man skal huske på, at Lynetteholm bliver anlagt for at kunne klima- og storflodssikre København.

Men det ene udelukker vel ikke det andet?

Man kan klima- og stormflodssikre København og samtidig etablere løsninger, der kommer fremtidens brugere - både på vandet og på asfalten - til gode.

Der er masser af aktører impliceret i Lynetteholm. Problemet er selve konstruktionen af projektet. Det er opdelt i bider, så hver aktører har sin egen lille andedam at beskytte. Med andre ord: By&Havn ønsker ikke at hænge på regningen for en tunnelløsning.

Lynetteholm er et godt projekt, men det bliver aldrig en vindersag i befolkningen, når forslag til forbedringer bliver skyllet ud med vandet i Øresund.


Lynetteholm er et godt projekt, men det bliver aldrig en vindersag i befolkningen, når forslag til forbedringer bliver skyllet ud med vandet i Øresund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal 28. februar: Fart på smittespredningen i København, men Dragør har kun fire personer smittet

LEDER

Amager Fælled-fadæsen vil klæbe til SF

CORONA

Opslag om coronatvang i skolerne vækker opsigt: Advokat anerkender straffeloven kan komme i spil

Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce