Annonce
Handicap

Måtte ikke køre på handicapcykel: Vibeke vist bort fra Amager Strandpark

Vibeke Sporon-Fiedler i Amager Strandpark, hvor man pt ikke må cykle, men Vibeke er stærkt gangbesværet og kan kun bevæge sig rundt på sin handicapcykel. Foto: Hanne Bjørton
69-årige gangbesværede Vibeke blev på sin handicapcykel i sidste uge vist bort fra Amager Strandpark, der pt er lukket for cyklister. Københavns Kommune er kede af episoden og forsikrer, at forbuddet ikke gælder personer, der er afhængige af cykler som hjælpemiddel.
Annonce

I sidste uge var 69-årige Vibeke Sporon-Fiedler på sin daglige cykeltur i Amager Strandpark. Vibeke er stærkt gangbesværet og kan højst gå 15 meter. Hun fik i 1998 en blodprop, blev lammet i højre side og var uden sprog de første tre år.

Hun bevæger sig derfor rundt på en specialbygget elcykel, og med bopæl tæt på Amager Strandpark nyder hun at få nødvendig motion og den friske havluft, som hun selvhjulpen kan få på stisystemerne.

Men denne dag blev hun standset af to vagter. I foråret indførte Københavns Kommune, efter anmodning fra Københavns Politi, et cykelforbud i Amager Strandpark for at sikre muligheden for at holde afstand på grund af covid-19.

Vibeke blev bedt om at forlade stedet. Hun har stadig talevanskeligheder, og det var svært for hende at forklare sig, så hun kørte hjem.

- Hun blev meget ked af det. Det er jo helt overdone, at vagterne ikke skelner og formener handicappede adgang til strandparken, siger Vibekes mand Gustav Sporon-Fiedler.

Annonce

Vagt og betjent sagde ja

Giver man Vibeke tid, kan hun med lidt besvær finde et ord ad gangen og selv fortælle:

- En anden dag gav en politibetjent mig lov, siger hun.


Men handicappede på elscootere har jo samme problem, og der er måske nogle, der lader sig kyse og ikke tør køre herud igen, hvis de bliver vist væk

Gustav Sporon-Fiedler


Vi tager ned i strandparken for at fotografere, og tilfældigvis kommer to sikkerhedsvagter gående, dog ikke nogen, Vibeke har set før. Vagterne standser flere cyklister på vej ind i strandparken og beder dem stå af cyklen.

- Hvad siger I, hvis I møder sådan en handicapcykel her, spørger Gustav vagterne.

- Jeg ville ikke sige noget, jeg ville lade hende køre, svarer den ene, hvorefter de går videre.

Episoden i sidste uge har ikke fået Vibeke til at opgive sine cykelture, og da vi er færdige med at fotografere, kører hun afsted ind i strandparken.

- Men handicappede på elscootere har jo samme problem, og der er måske nogle, der lader sig kyse og ikke tør køre herud igen, hvis de bliver vist væk. Der er nogle triste skæbner - folk der sidder alene i en lejlighed, og hvis man tager deres køretur fra dem, er det virkelig ærgerligt, siger Gustav.

Annonce

Det var en fejl

Københavns Kommune står for vagterne i strandparken, og Teknik- og Miljøforvaltningen forsikrer, at der er sket en fejl:

- Forvaltningen er ked af episoden og oplyser, at det aldrig har været hensigten at forhindre borgere, der er afhængige af en handicapcykel i at færdes i Amager Strandpark. Skiltene med teksten ’cykling forbudt’ er opsat i samråd med politiet for at regulere færdslen i området med henblik på at forebygge smitte med Covid-19. Vores sikkerhedsværter og driftsmedarbejdere har herefter fået til opgave at håndhæve cykelforbuddet og guide byens borgere til at holde afstand m.v. for at forhindre smittespredning.

- Forvaltningen har nu indskærpet over for forvaltningens driftsmedarbejdere og de sikkerhedsværter, som forvaltningen har ansat til at guide folk i at holde afstand, at det midlertidige cykelforbud i Amager Strandpark selvfølgelig ikke gælder for personer, der er afhængige af deres cykler som hjælpemiddel, skriver forvaltningen.

Teknik- og Miljøforvaltningen vil sammen med politiet snarest se på, om restriktionerne i Amager Strandpark skal lempes, så det i højere grad bliver muligt igen at cykle i området.

Københavns Politi skriver om episoden:

- Vi er bekendt med, at der er udfordringer i forbindelse med cykelforbuddet ved Amager Strandpark. Vi har en løbende dialog med Københavns Kommune om tiltag, der skal understøtte indsatsen mod spredningen af Covid-19, og vi vil nu hurtigst muligt holde et møde med kommunen om cykelforbuddet ved Amager Strandpark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Koncert

Kulturhuset klar til Lasse & Mathilde

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Amager

Sulten efter mørt kød og sej litteratur

Annonce