Annonce
Amager

Majas far har været kuffertslæber og oliemand: Nu er det slut og det gør ondt

Majas møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i forbindelse med oprettelsen af rådgivnings- og jobcentret i lufthavnen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Maja Vangs 64-årige far er én af de knap 1.600 SAS-ansatte, der har modtaget en fyreseddel. 'Og det gør ondt,' skriver Maja i et indlæg på A4 Medier.
Annonce

Maja Vang er journalist på A4 Medier, og hun var blandt de mediefolk, der dækkede åbningen af rådgivnings- og jobcentret i lufthavnen. Her fik hun lejlighed til at stille beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nogle spørgsmål om krisen, der forleden kostede knap 1.600 SAS-ansatte deres job.

Maja Vang har selv krisen tæt inde på livet. For hendes far har modtaget en fyreseddel.

- Han har været kuffertslæber, han har kørt rundt i lufthavnsområdet med piloter og stewardesser, og de seneste ti år har han været 'oliemand', som han selv kalder det. Det var ham, der sørgede for, at der var olie på SAS-bilerne i lufthavnen. Det var et fleksjob, som han fik, efter han fik sin femte blodprop. Han sagde ofte, 'at han havde det som blommen i et æg'.

I mandags fik 1.593 SAS-ansatte så en fyreseddel i deres e-Boks. En af dem var min far. 34 år i lufthavnen er slut. Det samme er et helt arbejdsliv. Bare sådan. Nu venter et liv på efterløn og siden pension.


Han har været kuffertslæber, han har kørt rundt i lufthavnsområdet med piloter og stewardesser, og de seneste ti år har han været 'oliemand'. Det var et fleksjob, som han fik, efter han fik sin femte blodprop. Han sagde ofte, 'at han havde det som blommen i et æg'.

Maja Vang, journalist, A4 Medier


Det gør ondt. For selvom han var forberedt: 'Så er det noget andet, når man ser det sort på hvidt', sagde han, da han ringede til mig med den triste besked, skriver Maja Vang i sin artikel på A4 Medier, og forklarer, at hendes 64-årige far havde regnet med mindst tre år mere i lufthavnen.

- Nu har han så meget tid, at han ikke ved, hvad han skal stille op med den. Sådan tror jeg, at det er for mange, når de går på pension. Jeg tror også, at det rammer ekstra hårdt for dem, der har fået fjernet gulvtæppet under sig på grund af coronakrisen, skriver Maja Vang.

Dragør og Tårnby: Massefyringer slår stort hul i kommunekasserne

Borgmester: Det er en meget trist dag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Amager

Vibeke skrev bog om sin blodprop

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Bogfestival

Bogforum udsættes til 2021

Friluftsliv

Ny spejdergruppe på Fælleden

Annonce