Annonce
BUTIKSLIV

Maze svinger battet i bistroen med ny doublemakker

Maze og Sune er bogstaveligt talt godt kørende efter åbningen af 'John&Woo' i september sidste år. Foto: Jan Jeppesen.
Doubleparret i bistroen på adressen Under Elmene, Michael John Maze og Sune Woo Høi, er gode kammerater med smag for kvalitet til rimelige priser. Maze, der har vundet OL-, VM- og EM-medaljer i bordtennis, har været i skarp træning for at lære om cafédrift. 'Her er jeg vandbæreren, mens Sune er stjernen,' fortæller Maze.
Annonce

Denne historie handler om en bistro, men vi begynder et helt andet sted.

Allerede inden den sensationelle guldtriumf ved europamesterskaberne i 2005, hvor Danmark vandt hold-EM, var bordtennisspilleren Michael Maze en lysende stjerne på den danske sportshimmel. Året forinden havde han vundet OL-bronze i herredouble sammen med Finn Tugwell. I dag kan vi konstatere, at Maze med mellemnavnet John førte dansk bordtennis fra kælderen til rampelyset. Han var i perioden fra 2006 og ti år frem blandt de 20 bedste spillere i verden og nåede også at vinde både EM-guld og VM-bronze i single før han trak stikket i 2016.

Maze annoncerede, at han stoppede sin aktive karriere på grund af tilbagevendende skader. 'Pensionisttilværelsen' varede kun to år, så meddelte han, at han genoptog karrieren med henblik på OL i Tokyo i 2020. Så kom der lige en pandemi på tværs af de planer, og nu er det ikke sikkert, at et af Danmarks største 'sportsbrand' kommer i spil, når OL afvikles i sommeren 2021. I så fald ville det blive hans femte OL.

- Jeg orker næsten ikke at tænke på det. Corona og leve i en OL-by uden at kunne bevæge dig rundt. Der er ikke engang nogen plan for en kvalifikationsturnering, og det vil kræve en hel del, hvis tiden bliver for presset. Jeg tror ikke på det, fortæller han.


I København er det for eksempel hundedyrt at gå på bistro, så hvorfor ikke åbne en bistro, hvor brunch, frokost og middag oser af kvalitet til en billigere penge?


Maze er født i Fakse Ladeplads for 39 år siden, og allerede som ti-årig blev han kaldt tidernes danske talent ved bordet. Som spiller er Maze eneren med en kreativitet og fantasi, der er uovertruffen. Manden, der mestrer alle spilles detaljer, men som er bedst i det tætte spil ved nettet, der måske ikke altid tiltrækker publikums opmærksomhed, men som ofte er altafgørende.

Annonce

Doublemakkeren Woo

Nutid er, at Michael Maze har fundet en doublemakker i erhvervslivet, Sune Woo Høi, som han svinger battet med i bistroen 'John&Woo', der er placeret på hjørnet Under Elmene tæt på Amager Boulevard og Amagerbrogade.

Sune har i mange år været fast bestanddel af restaurant Kastrup Strandpark, hvor Maze har været en flittig gæst. De er gode kammerater, så den lå lige på den flade hånd, da de snakkede om at åbne egen bistro.

- Så rejste vi på drengeferie i Grækenland og snakkede om, hvad vi skulle kalde bistroen. På en eller anden måde legede vi med vores mellemnavne John og Woo, og så blev det til 'John&Woo', fortæller Michael Maze.

Annonce

Jeg var helt blank

At drive bistro er ikke en disciplin, der er et godt match for Maze, men han er hudløs ærlig over manglende evner:

- Her er Sune stjernen, mens jeg er vandbæreren. Jeg var helt blank, da vi åbnede, så det har været en stejl indlæringskurve, men jeg lærer hele tiden noget nyt. Og jeg kan komme med nogle vilde forslag til, hvordan vi kan gribe tingene an. Vi er bare et godt team. Det blev sammentømret, da landet lukkede ned i marts. Vi fik susende travlt med at køre rundt og levere takeaway, og der blev virkelig knoklet i bund for at få forretningen til at køre, forklarer Maze.

Men hvorfor blev det lige cafédrift?

- Jeg har rejst rundt i verden og besøgt mange caféer og restauranter. Og hver gang har jeg tænkt over, at det må man kunne gøre bedre. I København er det for eksempel hundedyrt at gå på bistro, så hvorfor ikke åbne en bistro, hvor brunch, frokost og middag oser af kvalitet til en billigere penge? Det skal også kunne betale sig for gæsten i selskabet, der måske ikke er helt ved muffen. Så vi har skabt en bistro med god komfort og atmosfære, hvor man enten kan sidde inde eller ude, og hvor alle kan være med.

Annonce

Foretrukne stamsted

Bistorien er indrettet i den tidligere Café Under Elmene, der var Mazes foretrukne stamsted. Han bor blot et stenkast fra Under Elmene, så da den tidligere ejer satte stedet til salg, gik det stærkt med at få smashet overtagelsesaftalen i hus.

Trods coronorestriktioner er der plads til 45 gæster inde, og Maze fortæller, at der især er run på aftentimerne fredag og lørdag.

Han er meget begejstreret for hele paletten på menukortet og roser 'det dygtige kokketeam', som disker op med flere af hans egne favoritter.

- Jeg vil ikke udelukke, vi på et tidspunkt åbner endnu en bistro, men der er ingen aktuelle planer, understreger Maze, der spiller i den danske 1. divisionsklub Roskilde, og i 2019 kastede sig ud i et vildt eksperiment, da han deltog i 'Vild med dans'. Her dansede han med den professionelle danser Mie Moltke. Parret endte på en ottendeplads.

Det var en lidet flatterende placering for en mand med et særligt vinderinstikt - både ved bordtennisbordet og i bistroen.

Michael Maze

Michael Maze fik sit internationale i 2004 med en overraskende sejr i den prestigefulde turnering Europa Top 12. Ved verdensmesterskabet i 2005 i Shanghai vandt han ligeledes overraskende bronze efter en kvartfinalekamp mod kineseren Hao Shuai. To år senere blev det til bronze ved EM i single.

I 2008 var det tredje gang i karrieren, at han deltog ved et sommer-OL.

I 2009 var han den eneste europæiske spiller, der spillede sig frem blandt de otte bedste ved VM i Japen, og i 2010 opnåede han sin højeste placering på verdensranglisten som nummer otte.

Han vandt EM i single i 2009 efter finalesejr over Werner Schlager, efter i semifinalen at have besejret den tredobbelte mester Timo Boll.

Efter at have vundet flere europæiske turneringer deltog Michael Maze og Finn Tugwell som herredouble ved sommer-OL i 2000, hvor de nåede kvartfinalen. Ved OL fire år senere vandt samme par bronze i herredouble.

Michael Maze blev i 2005 kåret til årets sportsperson i Danmark, og han er kåret til årets spiller i Danmark hele otte gange og yderligere to gange for hold.

Michael John Maze og Sune Woo Høi - kammerater og doubleparret bag bistroen 'John&Woo' på adressen Under Elmene. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

112

Person reddet ud af brændende lejlighed

Annonce