Annonce
Byggeri

Medie flyttede Amager Fælled-byggeri til Fælledparken

Her etableres testcentre i Fælledparken. I fremtiden kan vi komme til at se mange flere tunge køretøjer, hvis der bygges i Fælledparken. Foto: Thomas Frederiksen
Et hemmeligt notat i Københavns Kommune afslører, at der planer om at bygge boliger i Fælledparken, som i givet fald skal affredes. Til gengæld droppes byggeriet på Amager Fælled. Det skrev lokalmediet ØsterbroLIV i årets aprilsnar. Vi bringer et udpluk af den opfindsomme historie.

Det ser ud til, at protesterne omkring at bygge på den såkaldte lærkeslette på Amager Fælled har virket. Men det løsning, som embedsmænd i Københavns Kommune snart præsenterer for politikerne, vil nok skabe skuffelse og vrede andre steder i kommunen.

Det planlægges at bygge i Fælledparken. Et embedsmand-notat, som ØsterbroLIV er kommet i besiddelse af, konkluderer, at naturværdierne er meget større på Amager Fælled, derfor vil det ikke koste så meget på den økologiske konto at bygge i Fælledparken i stedet.

Godt nok er Fælledparken fredet, men opnår kommunen en forståelse med Folketinget, er der råd for den slags, og så kan et politisk flertal på Christiansborg affrede et område. Det er set før, faktisk med det omtalte område på Amager Fælled, som man nu går bort fra.

Annonce

Ingen særlig natur

I notatet fremhæves det, at der ikke er særlig natur i Fælledparken, der kan sagtens bygges boliger på den store plæne, hvor der i dag er græs, til gengæld kan træerne og buskene i det store hele bevares.


Det vil godt nok være til ulempe for de mange fodboldspillere, men vi kan indskrive i lokalplanen for området, at der skal være fodboldbaner på taget af de kommende huse i området

Notat i Københavns Kommune


- Det vil godt nok være til ulempe for de mange fodboldspillere, men vi kan indskrive i lokalplanen for området, at der skal være fodboldbaner på taget af de kommende huse i området, hvor der skal være offentlig adgang. Der skal også være mulighed for, at folk kan tage tæpper med og være på picnictur på tagene, og der kan etableres udendørs elevatorer til kaffevogne. Ellers vil borgerne nok ikke acceptere det, lyder det i notatet.

Det spiller også ind, at østerbroerne er mere tilbageholdne, end folk på Amager.

- Borgerne på Østerbro vil slet ikke i samme omfang protestere. De er sgu mere tilbagelænede end Nicolai Kirk og Co. Det kan nemmere glide ned med noget café latte hos dem, lyder i et usædvanligt frimodigt sprog i notatet.

Ifølge notatet vil byggeriet kunne gå i gang 1. april 2022, hvis det bliver vedtaget i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

Annonce