Annonce
Amager

Ministerultimatum til beboere i ulovlige husbåde: Fire uger til at rømme Fredens Havn

Overborgmester Frank Jensen spæder til, når miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sætter rydningen af -Fredens Havn- i gang. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau/Scanpix.
Annonce

BÅDKOLONI. Miljø- og Fødevareministeriet og Københavns Kommune deler udgifterne til en rydning af i de ulovlige skure og husbåde i Erdkhelgraven. Beboerne har nu fire uger til at rømme stedet.

HOLMEN: Kystdirektoratet har fredag udstedt varsel om, at anlæg og fartøjer i den såkaldte ’Fredens Havn’ skal fjernes.

De godt 80 både og skibsvrag i Erdkehlgraven langs Refshalevej blev dømt ulovlige af direktoratet for tre år siden, og siden har kommune og stat kastet opgaven frem og tilbage.

Fredag kunne miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og overborgmester i København, Frank Jensen ved et besøg på stedet løfte sløret for en aftale, som sikrer finansiering af en oprydning, såfremt ejerne ikke selv fjerner deres anlæg.

Annonce

Deler udgiften

Miljø- og Fødevareministeriet finansierer 15 millioner kroner af en eventuel oprydning, og partierne bag Københavns Kommunes budget har givet håndslag på at bidrage med 10 millioner.

Ejere af anlæggene i Erdkehlgraven har torsdag og fredag i denne uge fået et varsel om påbud om at fjerne deres både indenfor de kommende fire uger.

Sker det ikke, vil myndighederne påbegynde arbejdet med at få ryddet op i havnen.

Annonce

Et ultimatum

»Min tålmodighed er brugt op. Derfor har jeg bedt Kystdirektoratet om at varsle nye påbud til anlæggenes ejere om, at de skal fjernes nu. Varslingen om påbuddene er allerede meddelt.

Man kan godt betragte det som et ultimatum. Enten fjerner de selv anlæggene, eller også gør myndighederne,« siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har længe efterlyst en løsning på problemerne i og omkring Erdkelgraven. Han er tilfreds med den nye aftale:

»Erdkehlgraven har i de seneste år været et voksende problem både socialt og miljømæssigt i form af skrald og møg. Derfor er jeg tilfreds med, at vi nu har fået banet vejen for en oprydning.

Hovedparten af områdets beboere er socialt udsatte, og vores hjemløseenhed vil være klar med akut hjælp og vejledning til de beboere, der ønsker det i forbindelse med en rydning,« siger overborgmesteren.

Annonce

Udgift på 25 millioner

De mange anlæg og fartøjer har ligget ulovligt opankret i Erdkehlgraven i flere år, og antallet er vokset med årene. Allerede i 2015 fik ejerne påbud om at fjerne de ulovlige forhold, men det blev ikke efterkommet. Flere af fartøjerne er sunkne eller forladte.

Oprydningen ventes at koste i omegnen af 25 millioner kroner. Udgifterne indeholder ud over selve den fysiske fjernelse af anlæg og fartøjer også udgifter til rådgivning og udbud, transport, opbevaring, skrotning og bortskaffelse af affald - og koordinering af hele forehavendet.

Det ventes, at selve oprydningen vil kunne påbegyndes i sommeren 2019 og være afsluttet omkring udgangen af året.

LÆS OGSÅ:

Nettet strammes om Fredens Havn

Ikke penge til rydning af Fredens Havn

Fredens Havn: Minister mangler 26 millioner

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Flydende italiensk luksus i havnen

Amager

Her er Amagers største frisørsalon

Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Annonce