Annonce
Sommerliv

Mor og datter åbner butik: Maude har indtaget Amagerbrogade

Mor og datter, Isabel og Mathilde Kjærulff, har sammen åbnet interiør- og livsstilsbutikken Maude Copenhagen på Amagerbrogade. Begge har kun fem minutter på cykel til butikken fra hver deres bopæl. Foto: Hanne Bjørton
Det var en gammel drøm for Isabel Kjærulff at åbne egen butik, og da den kom tættere på realisering, blev datteren Mathilde også tændt på ideen. Butikken Maude Copenhagen, der rummer interiør og livsstilsbrands, skifter indretning med jævne mellemrum.
Annonce

- Vi kalder det en oplevelsesbutik, og vi rykker rundt på varerne flere gange om ugen. Der er mange gengangere blandt kunderne i vores butik, og når de kommer igen, så opdager de noget nyt, siger Isabel Kjærulff, 44 år.

19. juni åbnede hun sammen med datteren Mathilde, 24 år, interiør- og livsstilsbutikken Maude Copenhagen i starten af Amagerbrogade, hvor du blandt andet kan købe plakater, keramik- og glasvarer, mobilcovers, hudpleje, smykker, kimonoer og en masse andet.

Annonce

Drøm i mange år

Hverken mor eller datter har butiksbaggrund.

- Jeg har været direktionssekretær i 12 år i Kultur- og Fritidsforvaltningen på Københavns Rådhus, men jeg fik altid lov at indrette lokalerne, så jeg fik brugt min kreative åre. Jeg har også altid været den, der kom med gode indretningstips til veninder, og lige siden jeg var 20-25 år, har jeg haft en drøm om at få min egen butik, fortæller Isabel.

Der er tænkt meget over farvevalg i både varesortiment og indretning. Foto: Hanne Bjørton

- Jeg er serviceøkonom og studerer innovation og entrepreneurship ved siden af butikken. Og så har jeg i to år bestyret natklubben Dorsia i Kattesundet. Før det var jeg  PR-medarbejder og stod for marketing i en natklub - så jeg har været i det miljø, fra jeg var 18 år. Faktisk fra jeg måtte, griner Mathilde.

- Og så har hun også lige en cheerleaderklub i Tårnby ved siden af, siger Isabel.

Annonce

Gik hele øen rundt

I de seneste par år snakkede Isabel mere og mere om sine butiksdrømme, og opmuntret af datteren gik hun i gang med at lede efter det rette sted på øen.

- Vi gik hele Amager rundt, og da vi fandt det her, kunne jeg også godt se mig selv i det. Det er - selv om man er ung - hårdt at arbejde på en natklub, og jeg var egentlig træt af at se på stive mennesker, siger Mathilde.


Vi tilbyder også, at man kan ringe, hvis man har glemt at købe gave til sin kone, og så har vi den klar og pakket ind, når du kommer forbi.

Isabel Kjærulff, Maude Copenhagen


Under forberedelserne til åbningen indtraf hele corona-nedlukningen, og omgangskredsen rådede Isabel og Mathilde til at vente til næste år.

- Men vi havde is i maven, og nu havde vi taget beslutningen, så vi åbnede. Vi har også vores egen webshop - også hvis der skulle komme en bølge to. Og det er os selv, der står for at pakke varer og sende dem. Vi tilbyder også, at man kan ringe, hvis man har glemt at købe gave til sin kone, og så har vi den klar og pakket ind, når du kommer forbi. Vi cykler også ud med varer inden for to kilometer, siger Isabel.

Annonce

Primært kvinder

Hele udvælgelsen af varer er baseret på duoens smag og egne principper.

- Det skal, såvidt det er muligt, være bæredygtigt og økologisk, så vi prøver at tænke klimaet ind. Og så vælger vi brands, som vi selv kender og kan stå inde for, men lader os også inspirere på Instagram, siger Isabel.

Mor og datter, Isabel og Mathilde, har sammen åbnet interiør- og livsstilsbutikken Maude på Amagerbrogade. Foto: Hanne Bjørton

Målgruppen er primært kvinder i alderen 15-60 år.

- Men vi vil også gerne have mænd til at lægge vejen forbi, siger Isabel.

Maude Copenhagen, Amagerbrogade 7, Facebook: @maudecph, Instagram: @maudecopenhagen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Amager

Vibeke skrev bog om sin blodprop

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Bogfestival

Bogforum udsættes til 2021

Friluftsliv

Ny spejdergruppe på Fælleden

Annonce