Annonce
Amager

Musiker med autisme: Mathias fandt modet til at spille live

Mathias Claudio (til venstre) fik et kærligt skub af Lars Rødbro Boller, der er medarbejder i netværkstilbuddet Vækstpunktet. Foto: Pia Finne
26-årige Mathias Claudio er musiker og har autisme. Han havde længe haft lyst til at spille sin musik live og fandt modet til det på Facebook i coronatiden.
Annonce

26-årige Mathias Claudio har autisme og bor i botilbuddet Jens Warmingsvej. Han er musiker, inspireret af blandt andre Nik og Jay og skriver sine egne tekster fra sit hjemmestudie. Her under coronanedlukningen fandt han modet til at spille live.

Det har Kathrine Schmidt Jensen sendt os denne historie om. Hun er konsulent i Center for Autisme og Specialpædagogik og Center for Selvstændig Bolig og Beskæftigelse.

Mathias' største ønske var at turde stå på en scene foran et livepublikum.

Og da han fik et kærligt skub af Lars Rødbro Boller, som lige var blevet ansat i netværkstilbuddet Vækstpunktet, blev drømmen til virkelighed.

Annonce

Tre ugers livekursus

- Vækstpunktet er lukket, og jeg er på besøg på Jens Warmingsvej, der ligger tæt på os. Her falder jeg hurtigt i snak med Mathias, der fortæller mig om sin drøm. Jeg tænker straks, at lige præcis det, kan jeg godt hjælpe ham med, fortæller Lars Rødbro Boller.

Lars har været professionel musiker i mange år, og han sammensatte et livekursus til Mathias, og de øvede intenst sammen i tre uger og snakkede om sceneperformance og nerver før en optræden.

- Som musiker er det faktisk nærmest vigtigt at lave fejl, da man virker mere nærværende overfor publikum. Og uden fejl rykker du dig ikke, mener Lars Rødbro Boller.

Annonce

Sommerfugle i maven

Under kunstnernavnet C.Mattios optrådte Mathias så ved en live-Facebook-koncert for nylig.

- Det er den bedste oplevelse i mit liv. Jeg havde sommerfugle i maven, og jeg var nervøs, og det kan man godt høre på min stemme, men det var mega fedt. Det er en drøm, der går i opfyldelse, fortæller han.


Drømmen sigter vi på. Uden mening er vi nøgne. Arbejder efter mere, til døden den passerer.

Fra sangen Ilden i mine øjne med C.Mattios


Nu planlægger Lars og Mathias at lave det fedeste band sammen

- Jeg drømmer om at spille min musik og gennem den være en rollemodel. Du skal blive ved med at hænge i, også selvom livet en gang imellem kan opleves svært og uretfærdigt, understreger Mathias Claudio.

Koncerten med C.Mattois blev livestreamet på Facebook og er lige nu oppe på over 800 visninger. Du kan se den her.

Vækstpunktet er et netværkstilbud for voksne med handicap med fællesspisning, masser af aktiviteter og god mulighed for at møde venner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Amager

Vibeke skrev bog om sin blodprop

Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Bogfestival

Bogforum udsættes til 2021

Friluftsliv

Ny spejdergruppe på Fælleden

Annonce