Annonce
Politi

Nærpolitistation på Amager igen: Det bliver på Kamillevej fra omkring årsskiftet

Lokalpolitistationen på Kamillevej. Foto: Københavns Politi
Nu er det sikkert og vist, at der fra omkring årsskiftet igen åbnes for borgerhenvendelser på nærpolitistationen på Kamillevej, dog kun 15 timer om ugen.

OPDATERET: Da det i december blev besluttet i en politiaftale på Christiansborg, at Danmark skulle have 20 nye nærpolitistationer, blev en af dem øremærket til Tårnby Kommune.

Og nu står det klart, at det - som ventet - bliver på den tidligere lokation for Tårnby Politi på Kamillevej.

Dansk Folkeparti var blandt de partier, der protesterede over Københavns Politis centralisering af patruljekørsel og lukning af den lokale politistation i 2016.

Annonce

- Vi var utilfredse med, at man lukkede det ned. Tårnby og Amager i det hele taget er blandt de områder, hvor det er vigtigt, at man har et lokal politistation, hvor man kan tage hen. Vi har længe ønsket en genåbning, men det har været svært at få skiftende regeringer med på det, siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Åbningen for borgerhenvendelser bliver dog kun 15 timer om ugen.

- Vi havde gerne ønsket, at det var mere, men det er en start det her. Politik er det muliges kunst, og vi er glade for, at borgerne igen får en mulighed for at henvende sig på en lokal politistation, siger Peter Skaarup.

Det bliver omkring årsskiftet 2021/2022, at nærpolitienheden på Kamillevej åbner for borgerekspedition 15 timer ugentligt, så borgerne kan anmelde forbrydelser og få råd og vejledning af politiet.

Københavns Politi oplyser, at ud over borgerbetjening vil Tårnby-borgerne opleve, at der uden for åbningstiden også kommer flere nærbetjente ud i lokalområdet.

- Vi ser frem til udvidelsen af nærpolitiet på Kamillevej. Med flere nærbetjente i området og borgernes mulighed for at henvende sig personligt til politiet i åbningstiden, får vi styrket vores indsats og tilstedeværelse i Tårnby. Udvidelsen er et vigtigt led i vores fortsatte arbejde for at højne trygheden og tilliden i området, siger politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi.

Nu skal lokalerne på Kamillevej 3 ombygges og klargøres. Der skal etableres en skranke, et venteområde og et nyt dørparti.

Artiklen er opdateret 15. april klokken 9.40 med oplysninger om, at nærpolitistationen åbner fra omkring årsskiftet og en udtalelse fra politidirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce