Annonce
BYLIV

Nabo til Seruminstituttet: Vi kommer til at kigge direkte ind i en sort væg

Byggeriet af lagerbygningen er i fuld gang. Til august vil en stor sort bygning tage udsigten fra pensionstboligerne på Amager Fælledvej 24-30. Foto: Jan Jeppesen.
På rekordtid skal Statens Serum Institut opføre en ny lagerbygning foran ejendommen på Amager Fælledvej 24-30. En af beboerne i pensionistboligerne, Henrik Frandsen, er langt fra tilfreds med udsigten til at skulle kigge ind i en stor sort væg.

Pensionistboligerne på Amager Fælledvej 24-30 har hidtil haft en fin udsigt fra altanerne til Statens Serum Institut, men til august består udsigten af en stor sort kasse. Til den tid forventer instituttet at have opført en ny lagerbygning.

Henrik Frandsen, pastor emeritus, bor på første sal i nummer 24, og han ser bestemt ikke frem til at skulle kigge dirkete ind i en sort væg.

- Alle kan vi blive enige om, at det for Statens Serum Institut er akut nødvendigt at opføre en ny lagerbygning til køleopbevaring af coronavacciner til hele Danmark. Arbejdet har nu været i gang i omkring to uger. Lagerbygningen bliver 50 meter lang, 16 meter bred og cirka otte meter høj. Målt fra pensionistboligerne bliver lagerbygningens nordlige ende cirka 20 meter fra skellet og dens sydlige ende cirka 25 meter fra skellet. Noget af den vestlige del af byggepladsen har indtil for nylig været parkeringsområde for de ansatte på instituttet, mens den østlige del har været græsplæne, skriver Henrik Frandsen i en mail til Amager Bladet.

Annonce

Henrik Frandsen uddyber, at det er besluttet, at lagerbygningen skal være sort.

- Hidtil har man bygget kølehuse, der var kalkede eller malede hvide, idet man har ræssoneret, at den hvide farve holder varmen på afstand i modsætning til den sorte farve, der er kendt for at holde på varmen. Men på denne facon tager man ikke hensyn til os, der bliver de nærmeste naboer den sorte væg. Og farven er altså ikke valgt af hensyn til køleopbevaringen af vaccinerne. Så det ville mildt sagt være hensynsfuldt over for os, der bliver de nærmeste naboer, om man i stedet for den sorte modefarve ville vælge en mat hvid mage til institutttets hovedbygning fra 1902, skriver Henrik Frandsen.


Og farven er altså ikke valgt af hensyn til køleopbevaringen af vaccinerne. Så det ville mildt sagt være hensynsfuldt over for os, der bliver de nærmeste naboer, om man i stedet for den sorte modefarve ville vælge en mat hvid mage til institutttets hovedbygning fra 1902.


Beklager generne

Statens Serum Institut skriver i en meddelse til beboerne, at byggeriet er en hastesag i forbindelse med det nationale covid-19-beredskab.

- SSI (Statens Serum Institut, red.) har derfor set sig nødsaget til at påbegynde opførelse af en ny lagerbygning på parkeringspladsen ind mod jeres bygning. Byggeriet bliver en enkel konstruktion i to etager, med en højde på 8-10 meter. SSI er i løbende dialog om alle relevante tilladelser med Københavns Kommune og byggeriet holder sig inden for rammerne af den eksisterende lokalplan, både i forhold til afstand til skel, maksimal bygningshøjde mv.

Instituttet skriver videre, at der ikke vil blive etableret teknik på taget, og at der er stort fokus på at teknik håndteres inde i bygningen og at der ikke opstår støjgener der overstiger det tilladte.

SSI oplyser, at byggeperioden forventes at være mest intens i april og maj, og afsluttes primo august samt at der efterfølgende vil blive taget initiativ til en dialog med beboerne om at forskønne området ind mod boligerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce