Annonce
Debat

Natteliv: Kløverparken er et godt bud på en kommende festzone

- Omvendt er jeg bekymret over en mulig festzone på Prøvestenen Syd. Det vil slide på områdets natur, og pege en forkert retning, skriver Rasmus Steenberger (SF).Foto: sf.dk

Læserbrev: Der er stor debat om nattelivet i København. Det er tydeligt, at kombinationen af beboelse og et vildt natteliv er dårlig, og der er brug for nye rammer for bar-ejerne.

Heldigvis stiller nattelivsplanen forslag om to festzoner på Østamager, og det er gode tanker.

Generelt kan Amager godt bære nogle festzoner – natteliv er faktisk en mangel på vores ø.


Særligt Kløverparken er et godt bud på festzone, hvor der allerede er spændende tilbud at bygge på

Rasmus Steenberger


Særligt Kløverparken er et godt bud på festzone, hvor der allerede er spændende tilbud at bygge på. Festzoner i erhvervsområder er smart, fordi de erhvervsdrivende tager hjem før festen går i gang.

Omvendt er jeg bekymret over en mulig festzone på Prøvestenen Syd. Det vil slide på områdets natur, og pege en forkert retning.

Jeg foreslår to bedre placeringer i stedet: Erhvervsområdet mellem Uplandsgade og Prags Boulevard har stort potentiale for byliv. En festzone vil aktivere området, samtidig med at vi holder fast i håndværkerne og kreative erhverv. Og Øresundskollegiet ligger lige om hjørnet. I den sydlige ende af Amager Strandpark, hvor der er en ny lokalplan for udadvendte publikumsfaciliteter. Området har brug for liv i aftentimerne, for at modvirke den utryghed der er i dag. Selvfølgelige med rammer og restriktioner.

Og så skal der stadig satses på området omkring Amager Bio, i balance med de omkringliggende boliger. Generelt er der brug for en nuanceret tilgang som udvider mulighederne for natteliv, hvor det generer mindst. Og hvor naboerne bliver hørt - før der gives bevillinger.

Annonce
Annonce
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Husgavle efterlyses til kunstprojekt

POLITI

Flere tilskadekomne efter sommerhusbrand

Annonce