Annonce
CORONAGUIDE

Nu skal vi snart til frisøren, men husk coronapas og regler for vaccination skal være opfyldt

Der bliver travlt i frisørsalonerne efter påske, men du skal huske coronapas og reglerne for at fremvise et gyldigt testresultat. Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix.

Ventetiden er ved at være forbi. Efter påske åbner landets frisører i de kommuner, der ikke er ramt af lokale nedlukninger. Mange frisører melder om lang ventetid, men uanset om du er en af de heldige, der har fået tid lige efter påske eller må vente endnu et par uger, så er der en række coronaregler, der skal overholdes.

For bliver reglerne ikke overholdt, så må du lade håret gro endnu længere.

Vi bringer her de krav, der følger med frisørtiden:

Annonce

Coronapas

Du skal fremvise en negativ covid-19-test foretaget maks. 72 timer før ankomst. Testen kan både være foretaget som en PCR-test eller en antigentest.

En positiv covid-19-test, der er mindst 14 dage eller højst 12 uger gammel.

Et gennemført vaccinationsforløb mod coronavirus/covid-19. Et vaccinationsforløb anses for gennemført 14 dage efter den afsluttende dosis.

Det er dit ansvar, at navnet på indehaveren af coronapasset svarer til navnet på personens medbragte pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.

Dokumentation kan fremvises både i papirformat og elektronisk.

Annonce

Fritaget for coronapas

Frisøren kan tillade adgang for børn under 15 år, der er undtaget kravet om coronapas. Endvidere er der adgang for personer, der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en covid-19-test.

Annonce

Frisørens ansvar

Frisøren har ansvaret for at opsætte informationsmateriale i eller ved lokalet eller lokalitet, der informerer kunder, besøgende eller lignende om kravet om fremvisning af coronapas og muligheden for bortvisning uden fremvisning af coronapas.

Annonce

Politiet kan tilkaldes

Hvis en kunde, besøgende eller lignende ikke opfylder kravene om fremvisning af coronapas, kan vedkommende bortvises. Nægter vedkommende at efterkomme en ansats bortvisning, kan politiet kontaktes. Hvis personen ikke forlader lokalet eller lokaliteten efter at være blevet bortvist, kan vedkommende straffes med bøde.

Kilde: Erhvervsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

Annonce