Annonce
Bøger

Ny bog om hjemløse: Det nådesløse hierarki på bænken

Bogens forside med illustration af Casper Zen Pedersen. Foto: Hanne Bjørton
Den hjemløse kæmper Leon er hovedpersonen i Mikkel Guldagers anden bog i år om mennesker, som vi andre skynder os forbi og aldrig lærer at kende.
Annonce

I foråret udkom Mikkel Guldagers debutbog 'Yatzy' - en beretning om mennesker set fra en vindueskarm. En blanding af virkelighed og drømme set fra forfatterens eget perspektiv som bipolar og maniodepressiv.

Nu er den produktive forfatter igen på banen med den lille bog 'Nostalgi', hvor han fortæller om en bænk et sted på Amager med et fast klientel af udsatte og hjemløse, som de fleste af os nærmest ikke ser i forbifarten.

Vi møder Tisse-Kristian, Nebukadnezar, Torben Koben og så bogens hovedperson Leon, der som den larmende og koleriske leder styrer gruppen på bænken. Fortællingen udspringer af personer og hændelser fra det virkelige liv.

Jeg-fortælleren iagttager gruppen fra en caféstol på den anden side af gaden, men Leon kender han efterhånden rigtig godt. Han har med en engels tålmodighed og mange samtaler fundet ud af, hvordan han ved at lytte og give Leon plads lærer et særligt menneske at kende, som samfundet har røvrendt, lige siden Leon som barn blev placeret hos en alkoholiseret plejefamilie.

På bænken eskalerer noget begyndende fnidder sig til en livsfarlig konflikt, hvor Leons status som slængets leder er i overhængende fare.

Mikkel Guldager leverer en fin indsigt i et menneske på kanten og et drama, man næppe selv ville afkode som andet end et fuldeskænderi, mens man skynder sig videre i sit eget liv.

Mikkel Guldager: Nostalgi, 124 sider, forlaget Brændpunkt.

Annonce
Annonce
JUL

Julemanden fra Tårnby: Jeg er arbejdsløs

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
JUL

God weekend og tak for kaffe og brunkager

KULTUR

'Det skulle være den anden ungdom med fede fester, fri sex, cool karriere, søde, frække og gradvist mere selvstændige børn, og en barm, der stadig vækkede begejstring hos det modsatte køn. Troede vi.'

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

BYLIV

Så er der døgnåbent på genbrugspladsen

Annonce