Annonce
BUTIKSLIV

Ny Føtex ansatte medarbejdere på speeddating og lokker med Laudrup-vine og masser af delikatesser

Varehuschef Martin Beloua er klar til at byde kunderne velkommen i det nye Føtex-varehus på Grønjordsvej. Foto: Jan Jeppesen.
En ny Føtex ved DR Byen åbner torsdag 15. april. Varehuschefen fortæller om en usædvanlig rekrutteringsproces efter medarbejdere, om Laudrup-vine, økologiske varer og delikatesser, der skal lokke kunderne til at handle småt, men ofte.

Når varehuschef Martin Beloua efter en lang arbejdsdag kommer hjem til parcelhuset i Greve og skal nyde et glas rødvin til aftensmaden kan man næsten være sikker på, at han trækker proppen af en spansk vinflaske, importeret af Danmarks største fodboldspiller gennem tiderne, Michael Laudrup. Brandet Laudrup er nemlig et af mange trækplastre for det nye Føtex-varehus på Grønjordsvej ved DR Byen, der åbner på torsdag 15. april.

Michael Ladrup havde ikke kun en strålende karriere i storklubber som Juventus, Real Madrid og FC Barcelona, men også udenfor banen har den elegante midtbanespiller driblet sig til succés, efter han begyndte at importere spanske vine i 1993. I dag har importen udviklet sig til det 13 mand store firma Vin & Gastronomi.

Martin Beloua er sikker på, at Laudrup-vinene bliver et pletskud for varehuset, men understreger, at det bliver et Føtex-classic med ekstra krydderi på toppen:

Annonce

- Vi har virkelig fået tænkt slagter og delikatesse ind, da det hitter meget hos forbrugerne. Men også vinafdelingen har vi gjort noget ekstra ud. Laudrup-vinene er blot ét element. Vi har eksempelvis fået udvidet sortimentet af kølevin, forklarer Martin Beloua, der omtaler åbningsdagen som et 'coronabrag' uden køtilbud, smagsprøver og kaffevogne på grund af restriktioner.


Det er efterhånden otte år siden vi lagde billet ind på at komme ind med en Føtex. Der er to Netto-butikker i området, og vi kan jo se, at det er et populært område. Nu giver vi så mulighed for at handle småt, men ofte, for det er jo relativt få, der har store frysere eller kapacitet til at foretage de helt store indkøb på én og samme dag.


- Til gengæld står vi bare knivskarpe til at møde kunderne, understreger varehuschefen, der kan boltre sig ud over et salgsareal på 1.600 kvadratmeter og skal holde snor i cirka 140 medarbejdere - en god blanding af fuldtids- og deltidsansatte medarbejdere.

Martin Beloua ved Laudrup-vinene. Foto: Jan Jeppesen.

Handler småt, men ofte

Martin Beloua er især glad for placeringen ved DR Byen, Hørgården og alt nybyggeriet i området. Det har dog været en lang proces at få lov til at åbne varehuset i nybyggeriet.

- Det er efterhånden otte år siden vi lagde billet ind på at komme ind med en Føtex. Der er to Netto-butikker i området, og vi kan jo se, at det er et populært område. Nu giver vi så mulighed for at handle småt, men ofte, for det er jo relativt få, der har store frysere eller kapacitet til at foretage de helt store indkøb på én og samme dag. Vi laver også et caféområde oppe foran i butikken, hvor beboere eller ansatte fra de mange kontorbygninger kan supplere sit daglige indkøb med frisk kaffe eller en sandwich. Det er også en måde at toppe et allerede kendt koncept. Det betyder, vi har nogle begrænsninger på nonfood-delen, for at kunne konvertere til mere af alt det andet, forklarer Martin Beloua.

Annonce

Speeddating

Varehuschefen kan også fortælle om en helt usædvanlig rekrutteringsopgave for at kunne ansætte de mange unge deltidsmedarbejdere.

- Vi benyttede os af speeddating. De unge bruger ikke traditionelle jobopslag, så vi efterlyste en masse unge til speeddating. Det var som en helt almindelig date, hvor vi lige hilste på hinanden i fem-ti minutter. Derefter udvalgte vi mange af dem til en længere samtale om mulighederne for at få et job. Vi var samtidig ude på skolerne for at fortælle de unge om jobmulighederne hos os. Alt i alt har det været en anderledes, men inspirerende proces, afslører varehuschefen.

Føtex på Grønjordsvej

Varehuschefen for den nye Føtex på Grønjordsvej, Martin Beloua, kommer fra en lignende stilling som varehuschef i Greve. Han har været en del af Salling Group i 23 år og er uddannet slagter. Han kommer oprindeligt fra Hjørring. Han er gift og har tre børn. Familien bor i Greve. 

Alt i alt rummer den nye Føtex 1.300 økologiske varer, discountvarer, slagter og stor vinafdeling med en blanding af dyre og eksklusive dråber og vin i den billige kategori.

I den tilstødende parkeringskælder er der én times gratis parkering for kunderne.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce