Annonce
Klumme

Ny klumme: Miljøpunkt Amager er din grønne, lokale ven

Guidet sanketur på Femøren 20. juni 2020. Foto: Hodan Osman/Miljøpunkt Amager

Klumme: Kære læser. Overvejer du hvordan du kan mindske madspild? Eller hvordan du sorterer dit affald til genanvendelse? Vil du gerne have flere grønne mødesteder? Det er spørgsmål, som vi hos Miljøpunkt Amager gerne vil hjælpe med at besvare. De kommende måneder kan du her i Amager Bladet og på amarliv.dk blive klogere på, hvad vi går og laver, vores lokale miljøprojekter og hvordan du kan tage del i dem.

Vi kan give dig viden, kontakt til relevante samarbejdspartnere og være med til at realisere konkrete miljøinitiativer. Alle vores projekter er relateret til FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, som vi gerne vil gøre til hverdagsmål, så de også bliver vedkommende i en travl hverdag.

København er en cykelby, og det gælder også for Amager. Det skaber mindre trængsel, støj og luftforurening, når meget af trafikken foregår på cykel. Som noget nyt arbejder Miljøpunkt Amager med projektet ’Ren luft’. Vi har arrangeret temamøder om brændeovne, transport og luftforurening og i samarbejde med Copenhagen Solutions Lab i Københavns Kommune, Gehl Architects, Områdefornyelsen Sundby og lokaludvalgene satte vi i 2020 fokus på luftkvaliteten i byen. Vi styrker indsatsen i 2021 med et nyt projekt i Ørestad om bydesign og luftkvalitet.


Som borger på Amager har du også mulighed for at låne forskellige ting hos miljøpunktet: En ladcykel, mostpresse, kompostbeholder og en energisparetaske.

Dorte Grastrup-Hansen, Miljøpunkt Amager


Amager er Københavns grønne ø. Grønne åndehuller giver byen kvalitet og i de grønne oaser skabes der samtidig levesteder for både dyr og planter. Træer, grønne tage, facadebeplantninger og klimatilpasning bidrager til at nedkøle byen, forsinke regnvandet til kloakken og optage forurenende partikler fra luften. Vi arbejder for mere grønt i byen. Sidste år havde vi blandt andet fokus på en klimatilpasset villavej, satte klatreplanter op ad Bibliotekshuset og udgav hæftet 'Din guide til at skabe grønne mødesteder'.  Vi inviterer løbende til guidede ture i de grønne åndehuller på Amager, hvor alle er velkomne, så kom endelig og deltag.

Vi danskere har et højt forbrug. Vi vil gerne være med til at øge genbrug, reducere forbruget og give tingene længere liv. Derfor holder vi Byttemarkeder og støtter blandt andet Plastikpose-frit Amager og Elektronikværkstedet. Der er løbende workshops, hvor du som borger kan være med til at sy stofposer af aflagte tekstiler til de lokale butikker, eller du kan få kyndig vejledning til hvordan du selv kan reparere dit favorit el-apparat. På vores hjemmeside har vi også et online kort, som gør det lettere for borgerne på Amager at finde genbrugsbutikker, reparationssteder og butikker med fokus på bæredygtighed mm.

Som borger på Amager har du også mulighed for at låne forskellige ting hos miljøpunktet: En ladcykel, mostpresse, kompostbeholder og en energisparetaske.

Er du interesseret i at læse mere om vores projekter, så følg os på Facebook og Instagram eller modtag vores månedlige nyhedsbrev. Hjemmeside www.miljopunkt-amager.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Formand: Pas på foreningslivet, Tårnby

Annonce