Annonce
CORONA

Nye restriktioner og Tårnbys smittetryk er tæt på 400

På Tårnby Gymnasium har flere elever og lærere været smittet med corona inden for den seneste måned. Foto: Jan Jeppesen.
Efter regeringen og sundhedsmyndighederne tirsdag eftermiddag præsenterede nye restriktioner er smittetrykket stejlt opadgående i Tårnby. Der er nu 394,8 smittede pr. 100.000 borgere - og det er rekordhøjt. En Tårnby-borger forstår ikke, hvorfor der ikke bliver sat mere hårdt ind mod de unge, hvor smittespredningen er størst.
Annonce

- Smitten kan hurtigt komme ud af kontrol, og derfor må vi reagere konsekvent for at få den i kontrol, sagde sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på tirsdagens pressemøde, hvor en række nye restriktioner blev varslet.

Ministeren kunne blandt andet henvise til Plejehjemmet Irlandsvej i Tårnby, hvor i alt 55 ansatte og beboere er smittet, heraf er fem indlagt.

Smittetrykket i Tårnby accelererer med raketfart. Ved seneste opdatering fra Statens Serum Institut er der registreret 169 smittede, hvilket svarer til et smittetryk på 394,8 pr. 100.000 borgere. Det er rekordhøjt i forhold til nummer to på listen, Helsingør, hvor smittetrykket er 311,7.

I Dragør er der registreret 33 smittede personer. Det giver et smittetryk på 228,3.

Annonce

Jeg er skuffet

I Tårnby bliver de nye restriktioner modtaget med behersket optimisme i flere kommentarer i diverse Facebook-grupper.

I en kommentar i Facebook-gruppen 'Tårnby på tværs' skriver Imran Ahmad, at 'det er uforståeligt, at man ikke vælger flere tiltag på børnenes grundskoler og folkeskoler.

- Jeg må derfor indrømme, at jeg personligt er skuffet og havde forventet flere tiltag. Især for os i Tårnby. Det er virkelig slemt med smittespredningen i kommunen.


Der er selvfølgelig plejehjemssagen, men det ændrer ikke på at stigningen er størst blandt de helt unge.


Sundhedsministeren og Søren Brostrøm siger begge, at det særligt er de 10-19 årige, der bliver smittet, når man måler på antallet af nysmittede i forhold til, hvor stor en befolkningsgruppe de 10-19 årige udgør.

Der er selvølgelig plejehjemssagen, men det ændrer ikke på at stigningen er størst blandt de helt unge.

Vedrørende opfordring til at arbejde hjemme, så er der flere og flere private virksomheder som ikke fuldt ud efterlever det. Derfor tror jeg heller ikke denne opfordring hjælper noget, skriver Imran Ahmad.

De nye restriktioner

Regeringen opfordrer til, at man går på juleindkøb alene i år, hvis man bor i en af 17 hovedstadskommuner. På grund af stigende coronasmitte i landet og særligt i 17 kommuner i hovedstadsområdet indfører regeringen yderligere coronarestriktioner - både landsdækkende og lokale.

Restriktionerne gælder fra 7. december og foreløbigt indtil 2. januar 2021.

De 17 kommuner er: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, København, Lyngby-Taarbæk og Tårnby.

Landsdækkende restriktioner:

Krav om ensretning i større butikker.

De landsdækkende anbefalinger om antal kvadratmeter per handlende i butikker bliver til et krav, og der skal skiltes med det i butikkerne.

Restriktioner i de 17 kommuner:

Alle unge i alderen 15 til 25 år opfordres til at lade sig teste.

Opfordring til juleindkøb en person ad gangen.

Anbefaling om virtuel undervisning og eksamener på videregående uddannelser, når det er muligt.

Maksimalt 10 personer til idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år. Aktiviteter for særligt udsatte børn er undtaget.

Elever i grundskolen, ungdoms- og voksenuddannelser skal spise frokost klassevist.

Studerende på ungdoms- og voksenuddannelser må ikke undervises på tværs af klasser eller klassetrin.

Det anbefales, at fag med særlig høj smitterisiko som idræt og musik aflyses.

Alle arbejdspladser opfordres til at sikre, at medarbejdere arbejder hjemmefra, hvis de kan.

Kilder: Coronasmitte.dk, Sundhedsministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

112

Person reddet ud af brændende lejlighed

Annonce