Annonce
Natur

Online-event søndag: Musikere og naturfolk råber op for Amager Fælled, Stejlepladsen og kulturlivet

Opslaget på Facebook, hvor man finder linket til støtteeventen. Foto: Nikolaj Kirk.
Agnes Obel, Annisette, Per Vers, Raske Penge og Anne Marie Helger er blandt de kunstnere, der sammen med byens naturvenner holder online-event søndag eftermiddag i forsvar for vild natur og et skrantende kulturliv.
Annonce

På tirsdag tager det københavnske teknik- og miljøudvalg stilling til lokalplanerne for byggerierne på både Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen.

Og det er grundlaget for en online-event på søndag klokken 14, hvor musikere sammen med fagfolk fra blandt andet Danmarks Naturfredningsforening med musik og taler går i forsvar for de to naturområder, men også for kulturlivet, der har det svært i disse nedlukningstider.

Blandt kunstnerne er Agnes Obel, Annisette, Anne Marie Helger, Per Vers, Billie Koppel, Kira Skov, Johan Olsen og Raske Penge.

- Jeg ser det som en lille happening med indslag fra kunstnere og fagfolk, som har noget at sige om den sag og vil støtte op om byens vilde natur og kultur, siger vokalcoach og live performer Louise Brüel Flagstad, som har taget initiativ til eventen.

- Så har jeg inviteret Amager Fælleds Venner, Stejlepladsen og professionelle musikere, der alle stiller ligeværdigt op. Nogle musikere med en musikvideo, andre med en livesession - hver især har de valgt, hvad de vil støtte op med, siger Louise Brüel Flagstad.


Er det den hovedstad, vi gerne vil give videre, med forringede kultur- og naturværdier?

Louise Brüel Flagstad, initiativtager


Eventen tager udgangspunkt i et fællesskab mellem det vilde kulturliv og fortalerne for byens vilde natur.

- De kæmper for at bevare vores vilde natur, og vi i kulturlivet er fuldstændig skudt ned i de her coronatider, og det skal vi gøre noget ved. Hvis ikke der er plads til bosættere, som der er på Stejlepladsen, et sted som også har skabt store kunstnere, så bliver samfundet mere fattigt. Er det den hovedstad, vi gerne vil give videre, med forringede kultur- og naturværdier? spørger Louise Brüel Flagstad.

Talsmand for Amager Fælleds Venner, Steffen Rasmussen, kalder eventen et opråb til politikerne.

- Vi støtter op om arrangementet, men det er vigtigt for os, at andre får taletid og giver deres syn på sagen. Så vil der mellem musiknumrene blive vist billeder fra nogle af de events, vi har haft tidligere, siger han.

Både Amager Fælleds Venner og Fiskerhavnens Venner står dog på talerlisten sammen med Danmarks Naturfredningsforening, og så er der musik fra et hav af kunstnere.

Eventen bliver kun vist live og kan ikke ses efterfølgende. Så hæng på, når det hele begynder klokken 14 søndag - tjek det ud via Facebookeventen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Annonce