Annonce
UNDERHOLDNING

Optaget i Dragør: Frank Hvam bliver genforenet med Mia Lyhne i 'Minkavlerne'

Frank Hvam i samtale med landsbytossen Thordis, der spilles af Mia Lyhne. Hvam og Lyhne spillede også sammen i Klovn. Foto: Per Arnesen/TV2.
Komikeren og skuespilleren Frank Hvam er næsten på hjemmebane i komedieserien 'Minkavlerne', da flere scener bliver optaget i Dragør, hvor Hvam har haft postadresse i nogle år.

Klovn-ikonet Frank Hvam er blandt de mange stjerner i TV2 Zulus komedieserie 'Minkavlerne'. Serien havde premiere i 2019, og søndag 11. april er der premiere på en ny sæson.  Frank Hvam er bosat i Dragør, så der har ikke været langt til optagelserne, idet flere scener foregår på Hollandsminde i Store Magleby.

I 'Minkavlerne' spiller han Pastor Per, der ønsker at være et godt menneske, men hensynet til sine medmenneskers følelser udfordrer konstant hans moral og får ham til at vælge løgnen over sandheden, lige indtil omstændighederne tvinger ham til at krybe til korset.

Annonce

Vil undgå tvangsauktion

I den nye sæson er Gerda og Nillers gård fortsat i store økonomiske problemer, og der skal kreative løsninger til, for at familiens gård ikke ender på tvangsauktion.

Jakob og Gerda har fundet en køber, der vil rive minkfarmen ned og bygge en vindmøllepark, men det fejer Niller af vejen med det samme. Han er overbevist om, at køberne ved, at farmens grund er fyldt med gammelt nazi-guld og sætter jagten ind på de nedgravede skatte.

Martin ønsker heller ikke at sælge minkfarmen og vil gøre alt for at redde sin fars livsværk. Da den lokale brugs er lukket og mangler en ny bestyrer, øjner Martin muligheden for at drive brugsen på en alternativ måde. Ved at fifle lidt med papirerne kan brugsen generere et økonomisk overskud, som kan gå til at sikre gården. På den måde redder han både minkfarmen og brugsen.

Det viser sig dog ikke at blive en helt nem opgave for den nye brugsuddeler, Martin. Hans bror, Allan, har absolut ingen forståelse for at servicere brugsens kunder og kommer konstant i vejen i sin iver efter at bevise sit værd. Martins planer om at svindle med brugsens penge giver desuden en masse bøvl, da brugsens nye kasserer, Mie, der som tidligere medarbejder hos Skat, holder skarpt øje med forretningens økonomi.

De to brødre får ekstra meget at se til, da landsbytossen, Thordis, forsøger at få brødrene ned med nakken. Hun har i årevis mistænkt Martin og Allan for at stå bag hendes mand, Torben-Træbens, forsvinden. Som den nye brugsuddeler bliver Martin opfattet som hele byens helt, og det får Thordis' had til brødrene til at blusse op. Og da en benprotese samtidig bobler op til overfladen i minkfarmens dam, sætter det for alvor gang i spekulationerne om et mord, og Thordis øjner på ny chancen for at få hævn over de snavsede brødre.

Situationen forværres yderligere, da Pastor Per og Gerda ihærdigt forsøger at holde de to turtelduer, Jakob og Maria, fra hinanden. Deres kæresteri kan nemlig blive lidt af et genetisk problem.

Annonce

Genforenet med Lyhne

I den nye sæson bliver Frank Hvam genforenet med Klovne-partneren Mia Lyhne, der spiller landsbytossen Thordis.

- Det var sjovt at spille Thordis. Jeg var godt klar over, at jeg ville spille scener sammen med Frank, så det var meget vigtigt at jeg skulle være så forandret som muligt, så det ikke lignede Mia og Frank fra Klovn, fortæller Mia Lyhne forud for premieren på Zulu.

Frank Hvam i rollen som Pastor Per. Foto: Per Arnesen/TV2.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

Annonce