Annonce
Sommerliv

Picnic på Prøvestenen: Døren til ny natur åbner fredag

Et luftfoto af Prøvestenen Syd, hvor det nye naturområde er optegnet med rødt. Indgangen ligger for enden af Prøvestensbroen, som ligger for enden af Prags Boulevards østlige ende. Den hvide stiplede linje viser, hvor trampestierne går. Foto: By og Havn
Fra på fredag kan du tage på travetur, picnic og fisketur i et nyt, vildt naturområde på Prøvestenen. By & Havn åbner området for offentligheden foreløbig i år
Annonce

Som fortalt i avisen i midten af juli har Amager Øst Lokaludvalg i et stykke tid forhandlet med udviklingsselskabet By & Havn om at give offentlig adgang til naturområdet på Prøvestenen Syd.

Og på fredag 7. august bliver aftalen så til virkelighed. Der er sat en låge i hegnet ved Prøvestensbroen, og det er eneste adgang til området. Man må ikke parkere på vejen, så der bliver kun adgang for brugere til fods eller på cykel.

Annonce

Udsigt og fisketure

Den sydlige del af Prøvestenen blev designet til en lystbådehavn med moler og bassiner med dybt vand, men planerne blev skrinlagt under finanskrisen.

I dag er området bevokset med højt græs, blomster, urter og hyld, men der er etableret gode trampestier i randen af området.


Vi appellerer til, at man både samler eget affald og det man støder på og tager det med ud

Rasmus Steenberger, Amager Øst Lokaludvalg


Mens badning er forbudt her, kan brugerne holde picnic, tage på fisketur, sanke urter, plukke blomster eller bare gå en tur og nyde udsigten ud over Øresund og Amagers østkyst.

Annonce

Fjern affald

Området er foreløbig gjort offentligt tilgængeligt i år, hvor den nystiftede forening 'Prøvestenens Natur- og Fritidsforening' har opgaven med at forhindre trampestierne i at vokse til. Men forudsætningen for, at adgangen fortsætter til næste år er, at området ikke strander til i affald.

- Vi sætter ved indgangen et stativ med poser, som folk kan tage med ind. Og appellerer til, at man både samler eget affald og det man støder på og tager det med ud, sagde Rasmus Steenberger fra Amager Øst Lokaludvalg i juli.

By & Havn evaluerer senere i år sammen med lokaludvalget, om det er lykkedes at holde området fri for nyt affald.

Om Prøvestenen Syd

Al færdsel i området er på eget ansvar. Jorden er opfyld, og der kan være skarpe genstande og sten i området.

Værn om fuglelivet - fuglene bygger reder i græsset, så hold dig på områdets stier og hold altid hunde i snor.

Du må ikke tænde bål, holde fester eller overnatte i området.

Der må gerne fiskes fra moler og stensætning med gyldigt fisketegn.

Tag skrald med hjem eller benyt skraldespandene ved indgangen.

Badning er forbudt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce