Annonce
Kultur

Podcast: Hør historien bag Amagers forbindelser til lands, til vands og i luften

Sporvogn linie 9 på Amagerbrogade cirka 1965. I baggrunden biografen Alladin Teatret, der lukkede i 1971. Foto: Kurt Lorentzen/Ritzau Scanpix

Vidste du, at lufthavnen i starten havde græs-landingsbaner, hvor får spankulerede rundt og trimmede græsset? Det og meget mere får du fortalt i endnu et nyt og interessant afsnit i podcastserien 'Stemmer fra Amar', denne gang om øens forbindelser til lands, til vands og i luften.

Du kan høre om lufthavnen tilblivelse i 1925 samt om årtiers vokseværk, der både har skabt enorme støjgener, ikke mindst i 1960'erne og 70'erne, men også en vigtig og kæmpestor arbejdsplads for mange amagerkanere.

Du får en gennemgang af vejene til Sjælland og Sverige - broerne til Amager, og der er efterhånden en del - og historierne bag Knippelsbro og Langebro. Om sporvejene, både Amagerbanen og sporvognene, der er en saga blot, men også metroen. Og om den bådfart, som engang var nødvendig for at komme til og fra øen.

Det er som sædvanlig journalist og historiker Majken Astrup, der står for podcasten og som undervejs interviewer gode fagfolk, der gør os klogere på fakta.

'Forbindelser' er niende afsnit af podcastserien. Tidligere er udkommet: 1. Skabelsen, 2. Sild & Søfart, 3. Tilflytterne, 4. Svenskerne Kommer!, 5. Lorteøen, 6. Nye arbejdspladser, 7. Kunst på Amager, 8. Boliger, boliger og boliger. Der udkommer senere det 10. og sidste afsnit: Den Grønne Ø.

Du kan høre det hele gratis, blandt andet via hjemmesiden stemmerfraamar.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Amager Fælled-fadæsen vil klæbe til SF

Annonce