Annonce
Amager

Politiet knalder nye vanvidsbilister: Det er dødeligt alvor

Københavns Politi er konstat ude med fartkontroller for at få bremset vanvidsbilisterne. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix.
Der foretages løbende færdselskontroller på Amager, og sidste mandag kunne politiet stoppe to bilister på Amager Boulevard, som kørte over 90 km/t. i 50 km/t.-zonen. 'Det er fuldstændig vanvittigt,' siger politichef.
Annonce

En bilist kørte 95 km/t., og en anden kørte 91 km/t.

Det kostede både klip i kørekortet og store bøder for de to bilister, der sidste mandag røg ind i færdselspolitiets fartkontrol på Amager Boulevard.

Og det er en ringe trøst for vanvidsbilisterne, at politiet ikke kan være alle steder. For netop stigningen i vanvidsbilisme under Covid-19 har fået politiet til at være langt mere ude med kontroller end tidligere.

Halvanden gang så mange er taget i første havdel af 2020 som i hele 2019, viser en opgørelse fra Københavns Politi. Og flere bliver taget for vanvidsbilisme - altså når der bliver kørt over 100 procent hurtigere end tilladt.

Annonce

Det er vanvittigt

- Det er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt at køre på den måde. Vanvidsbilisterne spiller hasard med både eget og tilfældige borgeres liv. Derfor er det noget, vi har stort fokus på i vores færdselsindsats, udtaler chef for Center for færdsel og trafik i Københavns Politi Steen Søder.

- Normalt ser vi denne type vanvidskørsel i de sene aften- og nattetimer, når gaderne der er mere øde og giver bedre plads til at køre stærkt.

Det er simpelthen ikke muligt på samme måde i dagtimerne. Og under Covid-nedlukningen har trafikken været langt mindre, hvilket visse typer har brugt til at træde ekstra på speederen. I april måned tog vi f.eks. næsten fire gange så mange som i januar med mere end dobbelt så meget fart på som tilladt, siger han.


Vanvidsbilister er unge mænd i store biler, der opfører sig som om, at byens gader er en legeplads. Men det her er dødeligt alvor.

Steen Søder, chef for Center for færdsel og trafik, Københavns Politi


- Da samfundet igen begyndte at åbne, faldt antallet af de grelle fartsyndere igen. Men de er desværre ikke væk fra gaderne endnu.

I et af de seneste eksempler blev en 24-årig mand den 7. juni klokken 00.40 taget med mindst 156 km/t. hen over Langebro - en zone, hvor man maksimalt må køre 50 km/t.

Vanvidsbilisterne er unge mænd i store biler, der opfører sig som om, at byens gader er en legeplads. Men det her er dødeligt alvor, og derfor fortsætter vi vores indsats for at komme det her til livs, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Annonce