Annonce
Trafik og skolestart

Politiet på trafikkontrol ved skolestart: 14 bøder uddelt på Brydes Allé

Politikommissær Bettina Appleyard skriver en bøde ved Peder Lykke Skolen tirsdag. Foto: Københavns Politi
Færdselspolitiet viser flaget og uddeler bøder til trafikanter foran skoler. Tirsdag skete det foran Peder Lykke Skolen, hvor der blev uddelt 14 bøder på Brydes Allé.
Annonce

Der er tradition for, at Københavns Politi laver trafikkontrol ved folkeskolerne, når det nye skoleår går i gang.

Også her på øen har færdselspolitiet været på en mindre turné, der tirsdag bragte dem forbi Peder Lykke Skolen på Brydes Allé.

- Formålet er, at folkeskolen starter igen i denne uge med nye 0. klasses elever, og derfor er vi til stede, så forældre og de der kører omkring i området bliver opmærksomme på, at nu starter skolen igen, og små og store børn vil færdes i trafikken, så derfor skal trafikanterne være ekstra opmærksomme, fortæller politikommissær Bettina Appleyard fra Københavns Politis operative færdselssektion.

Annonce

14 ens overtrædelser

På Brydes Allé er færdslen ensrettet i tidsrummet klokken 7.30-8.30, og der er skiltet med indkørsel forbudt i retning mod Peder Lykkes Vej, når man nærmer sig skolen.


Nu starter skolen igen, og små og store børn vil færdes i trafikken, så derfor skal trafikanterne være ekstra opmærksomme

Bettina Appleyard, politikommissær


Politiet havde tirsdag fat i bødeblokken 14 gange på grund af overtrædelser af dette, til gengæld blev der ikke givet bøder for andet.

- Dem der kører her er folk, der bor her, og de ved jo godt, at der er en skole. Men jeg tror ikke, at de tænker over skiltningen, og jeg tror ikke, at de kører igennem i en ond mening - de er måske på vej på arbejde og tager bare den korteste vej, siger Bettina Appleyard.

Skiltningen på Brydes Allé ved Peder Lykke Skolen. Arkivfoto: Jan Jeppesen

Er der noget ved skiltningen, som er svært at afkode for bilisterne?

- Både vi og kommunen har været ude og kigge på skiltene, men de er, som de skal være efter de krav, der stilles til skiltning, siger politikommissæren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FRITID

Her er datoen for åbning af ny svømmehal

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Annonce