Annonce
Byggeri

Politikere giver grønt lys til sikring af bundplade i Njals Tårn

Højhuset på Bryggens Bastion. Arkivfoto: Hanne Bjørton
Annonce

Et flertal i det københavnske teknik- og miljøudvalg besluttede torsdag, at forvaltningen kan give tilladelse til, at arbejdet med at forstærke betonbundpladen i Njals Tårn på Bryggens Bastion går i gang.

Finn Rudaizky (DF), der havde bedt om behandling af sagen i udvalget, stemte som den eneste imod og fik ført til protokols, at partiet ikke mente, "man er kommet til bunds i problematikken gennem eksempelvis tilskrækkelige uvildige garantier for, at kvaliteten i løsningen er i orden."

I sagsakterne fremgår det, at bygherren Bach Gruppens ansøgning er godkendt af en uafhængig tredjepartskontrollant, og at forvaltningen og dens eksterne rådgivere "har behandlet dokumentationen, der nu er fyldestgørende."

Forvaltningen gør opmærksom på, at det er vigtigt, at bygningen kan styrkes så hurtigt som muligt, og det kan kun ske, hvis bygherre får tilladelsen. Samt at teknik- og miljøudvalget ikke har et retligt grundlag for at træffe en anden afgørelse.

- En sådan vil være forbundet med personligt ansvar for det økonomiske tab, som beslutningen i givet fald måtte påføre kommunen, jf. lov om kommunernes styrelse § 50c, skriver forvaltningen i sagen.

Københavns Kommune standsede selv byggeriet og politianmeldte bygherren efter en anonym henvendelse i februar 2020 om, at betonen til bundpladen i det 86 meter høje tårn var blandet på et ikke-certificeret værk, er ustabil og præget af store revner.

En rapport udarbejdet for forvaltningen af Teknologisk Institut viste, at betonens styrke i bundpladen er lavere end forudsat i byggetilladelsen, og så blev byggeriet standset.

Med tilladelsen følger en hel stribe vilkår, som bygherren skal overholde. Og tilladelsen giver ikke ret til at fortsætte det resterende byggearbejde, der stadig er omfattet af det påbud, som bygherre fik 18. september 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal 28. februar: Fart på smittespredningen i København, men Dragør har kun fire personer smittet

LEDER

Amager Fælled-fadæsen vil klæbe til SF

CORONA

Opslag om coronatvang i skolerne vækker opsigt: Advokat anerkender straffeloven kan komme i spil

Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce