Annonce
Dragør-talent

Popsnedkeren Adam har kurs mod stjernerne

Adam nyder livet som popmusiker og elsker at komme i den gamle søfartsby. Foto: Jan Jeppesen.
Den 21-årige Dragør-dreng, Adam Seuba, har netop udgivet sin første popsingle 'I Will Always'. Musikken er inspireret af idolerne Dire Straits og Michael Jackson - og hans far guitar, der blev Adams foretrukne legetøj som to-årig.
Annonce

I 1985 udkom albummet 'Brothers In Arms' med flere hitsingler, deriblandt 'Money for Nothing'.

Fjorten år senere kommer Adam Seuba til verden. I Dragør.

I dag - 21 år senere - sidder Adam på Café Blink i Dragør Havn. En glad popdreng, der fortæller om sine ambitioner og drømme om at nå helt til tops i en branche, hvor afstanden mellem succés og fiasko kan være både kort og lang.

Tilbage til 1985. Dire Straits-albummet bliver et stort hit i Dragør-familien. Vinylpladen kører som en endeløs rille rundt og rundt på pladespilleren. Det er Adams far, der er helt skør med albummet, og ikke mindst forsangeren Mark Knopflers guitarspil og sprøde stemme.

Faren spiller selv lidt guitar for sjov. Dét og lyden af Dire Straits kommer i den grad til at præge Adams opvækst.

- Jeg fik min første guitar i hånden som to-årig, forklarer Adam, der allerede som otte-årig skrev sin første sang. En julesang.

Annonce

Første single er udkommet

Nu - tretten år senere - er Adam klar til at erobre den store verden. Hans første single, 'I Will Always', er netop udkommet. Og en musikalsk rejse er for alvor begyndt. Mod Royal Arena. Mod Roskilde Festival. Mod noget endnu større. Stjernerne.

- Det er mine drømme. Og mine mål.  Jeg er jo opflasket med musik. Så jeg mener det seriøst, understreger den garderhøje unge mand, der hurtigt fik farens guitar som sit foretrukne legetøj, hvor andre drenge lige efter kravlestadiet kastede sig over byggeklodser og farvebøger.

- Jeg efterabede min far og lærte de sange, han kunne. Da jeg var 11-12 år gik jeg til guitarundervisning på Dragør Skole og senere på Dragør Musikskole. I dag spiller jeg en håndfuld instrumenter. Repetorieret er blevet udbygget i takt med, at jeg i lang tid spillede i et band med nogle gutter fra Dragør Skole. Men det var på musikskolen at jeg blev mere seriøs og begyndte at skrive de første sange på engelsk. Jeg er sådan lidt Old School. Dels på grund af Mark Knopflers måde at fortælle historier på. Og dels på grund af Michael Jackson.

Det er sjovt at blive inspireret af andre. Det gør det mere abstrakt, når man skal lave sin egen musik. Jeg henter meget små detaljer ned fra forskellige artister - får det hele lagt ud i et virvar af stumper, der skal blive til mit eget nummer, forklarer Adam.

Annonce

Pause fra musikken

For seks år siden måtte Adam trække stikket til musikken.

Han forlod musikskolen, og koncentrerede sig om gymnasiet, spille fodbold med drengene og bare 'hænge ud'.

- Der var ikke så mange i omgangskredsen, der spillede musik, så helt naturligt blev musikken sat på pause. Jeg fik smag for det igen, da jeg startede i 2.g. Min mentor, Carsten Krøyer, lyttede til mine tidligere numre og fik mig motiveret til at begynde på en frisk. Samtidig sagde min far, at jeg burde give det et skud igen. Derfra blev det min mission, og da jeg fyldte 18 år gik jeg første gang solo. Uden band, fortæller Adam.

På turen ned ad gågaden forklarer Adam, at hans mormor er født i Spanien, deraf efternavnet Seuba. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce

Det lød ad helvedes til...

Vi befinder os nu på drengeværelset i familiens hjem. Det er her, Adam skriver sine sange. Og det er her, de første numre blev indspillet.

- Jeg havde kun min guitar, så jeg kørte ind til Sound i København og købte alt det udstyr jeg skulle bruge for at kunne indspille. Det hele blev sat op i værelset. Og så gik jeg ellers i gang. Det lød bare ad helvedes til... i et værelse med stenvægge og ingen akustik overhovedet.

Men nu forstod jeg, hvad det handlede om. Jeg fik lokket far til, at jeg kunne nappe et hjørne i hans skur. Det var et meget lille hjørne, men stort nok til at jeg kunne bygge et hjemmestudie med akustikpaneler og hele pivetøjet, forklarer han.

Til efteråret er det tid til et nyt sceneskift. Adam flytter i egen lejlighed. Gerne i Ørestad. Tæt på byens pulserende rytmer. Og hjemmestudiet skal med i flyttetransporten.

For efter udgivelsen af den første single, er der ikke tid til at hvile på laurbærrene.

Opfølgeren til 'I Will Always' udkommer til september eller oktober. Og konceptet er klart:

- Det er rendyrket pop, lyder det selvsikkert fra Adam.

- Jo, der er mange, der ikke mener, at pop er cool og hører hjemme i den moderne musikkultur. Men jeg har altid skrevet popnumre. Det er bare min stil. Pop kan dog laves på mange måder, og jeg gør mig umage med at eksperimentere, lege med lyden, ændre på detaljerne og hele tiden finde ud af, hvad der fungerer bedst og mest fedt. For mig. Jeg kommer fra min guitar, så man kan godt forvente popnumre, der bliver mere råt, cool og mystisk, afslører Adam.

Annonce

50 sange er skrevet

Produktionen består allerede af flere end 50 sange, og trods en hektisk tid med corona, hvor det kan være svært at få musikken ud til alle, er det gået planmæssigt, understreger han:

- Nu handler det om at komme ud til så mange som muligt og fortælle mine historier. For mig er sangskrivning et værktøj til at bearbejde ting i livet, der kan være svære. Jeg er et ekstremt sensitivt menneske, der føler glæde eller triste stunder ti gange mere end andre. Mine sange er derfor historier om venskaber, kærlighed, glæde og sorg. Ting, der præger livet, forklarer Adam, der aldrig kommer til at optræde i X Factor.

- Min passion er at skabe noget, fortælle historierne. Det kan X Factor ikke. Det er mere underholdning og en masse covernumre. Og ærligt talt: Jeg har ikke behov for at være i rampelyset i den del af underholdningsverdenen, fastslår Adam.

Adam forvener at kunne udgive opfølgeren til 'I Will Always' til september eller oktober. Foto: Jan Jeppesen.


Jeg er inspireret af musik, der er storslået. Jeg er helt vild med Dire Straits-nummeret 'Money for Nothing' og Michael Jacksons 'Man In The Mirror'.

Jeg er priviligeret af at have dygtige folk fra branchen omkring, som f.eks. min manager Michael Guldhammer på Border Breakers.

'I Will Always' startede med en akustisk demo, der lød meget James Blond-agtigt. Siden gik nummeret i tusind forskellige retninger. Over tre år er vokalen blevet forandret, og der er kommet mere følelse, efter jeg slog op med kæresten.

Det fedeste sted at optræde? Drømmen er Royal Arena. Næste drøm er Roskilde Festival. Jo, mine mål er sat højt, men det er dét, jeg går efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FRITID

Her er datoen for åbning af ny svømmehal

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Annonce