Annonce
Amager

Privatskole vil åbne i Baggersmindelejren

Baggersmindelejren. - Foto: Skråfoto Kortforsyningen

Initiativtagerne til Dragør Privatskole afslørede i går den lokation, hvor skolen vil åbne til august: Baggersmindelejren på Fælledvej, som Frelsens Hær i knap 100 år har benyttet til sommerlejre for børn.

Annonce

Det bliver på Fælledvej i Dragør, at Dragør Privatskole åbner til august, nemlig i Baggersmindelejren.

Det afslørede initiativtagerne i går tirsdag i en video på deres Facebookside.

»Vi er ikke 100 procent i mål med alle godkendelser, men vi har fulgt anvisningerne fra Dragør Kommune og håber, at vi forholdsvis hurtigt kommer endeligt på plads,« fortæller en af initiativtagerne, Jens Aage Skare Nielsen på videoen.

Udmeldingen kommer nu, fordi der er et vist tidspres i forhold til indskrivninger til skolen, hvis den skal kunne starte som planlagt i det kommende nye skoleår i august 2020.

Baggersmindelejren består af flere røde barakker (se luftfoto), og så er der store udearealer med græs og træbevoksning.

»Vi synes, lokaliteten giver os nogle fantastiske muligheder for at få noget bevægelse ind i børnenes dagligdag. Vi skal noget erfaringsbaseret læring ind i børnenes skoledag. Derfor skal de ud og have beskidte fingre og ud og have ved de ting i naturen, som vi lærer dem om. Og alle de ting kan vi faktisk gøre i nærområdet på vores nye lokation,« siger Jens Aage Skare.

Skolen vil både lægge vægt på de klassiske boglige fag som dansk, matematik, historie og sprog, men give mere kreative fag lige så stor betydning i skolegangen.

Baggersmindelejren blev opført i 1916 af det daværende Krigsministeriet. Siden 1920 har Frelsens Hær anvendt det til sommerlejre for børn og kursuscenter.

Tidsplan for Dragør Privatskole

  • Dragør Privatskole forventer at have en hjemmeside klar til lancering i slutningen af denne uge.
  • 8. december deler initiativtagerne de endelige detaljer om procedure for opskrivning og indmeldelse.
  • 11. december forventes det at holde åbent hus, men tjek Facebook-siden Dragør Privatskole for eventuelle justeringer.
  • Det forventes, at der bliver samtaler med børn og forældre til januar og at skolen åbner for de første klasser til august.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Flydende italiensk luksus i havnen

Amager

Her er Amagers største frisørsalon

Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Annonce