Annonce
KONFLIKT

Ridepige skrev om vanrøgt af heste: Betal for svie og smerte ellers bliver du stævnet

En ridepige skal en tur i retten, fordi hun tilbage i 2015 skrev et Facebook-opslag, hvor hun kritiserede forholdene på ejendommen på Egmondvej. Foto: Jan Jeppesen.
En ridepige og en nabo til Tove Æbeløe ejendom på Egmondvej er blevet pålagt at betale hver 15.000 kroner i svie og smerte til Tove Æbeløe for at fremsætte injurierende påstande og klager. Tove Æbeløes advokat skriver, at de begge vil blive stævnet, såfremt de ikke indvilger i at betale. Ridepigen er nu stævnet.

En nabo til Tove Æbeløes ejendom på Egmondvej har flere gange klaget til Tårnby Kommune over forholdene på grunden. Naboen er blevet oplyst af Tove Æbeløes advokat, at han skal betale 15.000 kroner i svie og smerte, hvis han vil undgå en erstatningssag i retssystemet.

Advokatens brev er dateret 15. september, men det var først i slutningen i november, at naboen modtog brevet i sin postkasse - ufrankeret og lagt i en konvulet, der stammer fra et andet firma end advokatens.

- Det er første gang, jeg ser brevet. Jeg er rystet, forklarede naboen til Amager Bladet, da han henvendte sig for at informere om den seneste udvikling i sagen.

Annonce

Amager Bladet kontaktede advokaten, Chistian F. Jensen, for at få be- eller afkræftet, at brevet var sendt rettidigt og frankeret til den korrekte adresse, og hvorfor brevet dukker op i postkassen to måneder senere efter dateringen og uden frankering.

Christian F. Jensen forklarede, at brevet var sendt rettidigt, frankeret og at brevet var lagt i advokatfirmaets konvolut. Han kunne  dog ikke forklare, hvorfor det andet brev var dukket op i postkassen i november.

I brevet til naboen skriver advokaten blandt andet:

- Som advokat for Tove Æbeløe må jeg hermed rette henvendelse til dig i anledning af en række udtalelser, du har fremsat overfor min klient i fuld offentlighed umiddelbart udenfor hendes grund. Der henvises til følgende udtalelse: '...hun er farlig'

Advokaten oplyser, at naboen inden for ti kalenderdage skal erkende sit forhold og betale 15.000 kroner til dækning af tortgodtgørelse og omkostninger. I modsat fald ville sagen ende i retten.

Amager Bladet har efterfølgende kontaktet naboen. Han fortæller, at han endnu ikke har modtaget en stævning, og at han ikke har tilbagekaldt sine udsagn eller betalt for tortgodtgørelse og omkostninger.

Nyt brev fra advokaten

Et par dage senere i november modtager en pige bag et Facebook-opslag fra december 2015 et lignende brev fra advokaten. Ridepigen skrev dengang, at hun ikke længere ville stå model til vanrøgt af heste og anklager om, at hendes veninde skulle have stjålet en hest fra ejendommen.

I brevet skriver advokaten:

- Der henvises til offentligt indlæg 21. december 2015...

Jeg bemærker, at du tidligere i maj 2016 er tilskrevet angående udtalelserne, og at du dengang tog kontakt til undertegnede, men nægtede at opgive en adresse, hvortil en stævning kunne forkyndes, ligesom en adresse ikke har været offentlig tilgængelig. Da du på denne måde har forsøgt at undgå at skulle stå til ansvar for dine handlinger, er sagen hverken strafferetligt eller civilretligt forældet, uanset den forgangne tid. Tværtimod er det tænkeligt, at en evt. dom vil resultere i, at du pålægges renter for en betydelig årrække.

Pigen bliver også bedt om at erkende sit forhold og betale 15.000 kroner for at undgå en stævning.

Amager Bladet har fået oplyst, at naboens sag er til behandling i Advokatklagenævnet, mens ridepigen er stævnet til at møde i retten den 4. marts.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politi: Spritbilist stak af efter ulykke med såret kammerat

Annonce
Annonce
Alarm112

Varevogn kørte galt på bro - person er i kritisk tilstand

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Bygherre kærer beslutning om byggestop på Amager Fælled

Indland

Amager Fælleds Venner indsamler millioner til byggestop

Mest læste

Alarm112

Bygherre overvejer næste skridt efter nederlag om Amager Fælled

Alarm112

Byggeri på Amager Fælled stoppes - hvis venner skaffer to millioner

Alarm112

Landsret stadfæster: Skal ikke betale coronabøder

Retssag

Anklager kræver bøder for brud på opholdsforbud betalt

Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Annonce