Annonce
BYLIV

Så er der døgnåbent på genbrugspladsen

Der er ingen grund til at stresse, når genbrugspladsen holder døgnåbent. Foto: Jan Jeppesen.
Savner du at kunne aflevere affald på genbrugspladsen, når du har tid? Om få dage bliver det muligt at køre ind på Kirstinehøj Genbrugsplads døgnet rundt.
Annonce

Fredag 4. december bliver en historisk genbrugsdag. Det er dagen, hvor Tårnby Kommune indvier Kirstinehøj Genbrugsplads som 'døgnåbent'.

Dermed giver kommunen en hjælpende hånd til alle de borgere i Tårnby, Dragør og København, der gerne vil nå på genbrugspladsen, inden den lukker, men alligevel bliver forhindret på grund af begrænsede åbningstider.

Genbrugspladsen fortsætter de nuværende bemandede åbningstider som er hverdage klokken 10.00-18.00, lørdage og søndage klokken 10.00-17.00, men uden for disse tidsrum er det fremover muligt at køre på genbrugspladsen de øvrige timer i døgnet, hvis man er tilmeldt.

Dog er undtaget farligt affald som olie, kemikalier og asbest.

- Vi åbner for en fleksibilitet, som jeg ved, mange har efterspurgt. En travl hverdag og skiftende arbejdstider er med til, at borgerne har brug for netop at kunne komme på genbrugspladsen, når det passer dem bedst. Initiativet er også med til at sprede brugen af pladsen ud på mange flere timer - det er på alle måder positivt, udtaler Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S).


En travl hverdag og skiftende arbejdstider er med til, at borgerne har brug for netop at kunne komme på genbrugspladsen, når det passer dem bedst.

Allan S. Andersen (S), borgmester, Tårnby


Annonce

Erfaringer fra Hvidovre

Initiativet kommer efter fire års erfaringer med ’Døgnåbent’ på Hvidovre Genbrugsplads.

- Erfaringerne fra Hvidovre er positive og viser, at kunderne er glade for den udvidede service, som de i stigende grad benytter sig af. Antallet af tilmeldte kunder til ’Døgnåbent’ i Hvidovre har nu rundet 9.000 tilmeldte mobilnumre, fortæller projektleder i Amager Ressource Center, Linda Rebien.

Døgnåbent på genbrugspladsen

Sådan tilmelder du dig døgnåbent: Du skal være tilmeldt ordningen og registrere de telefonnumre, der skal kunne få adgang til Kirstinehøj Genbrugsplads. Når du er tilmeldt og godkendt døgnåbent, kan du køre på genbrugspladsen – hele døgnet. Det er kun i juledagene og til nytår, der er lukket for adgang både til dags- og nattetimerne. Du tilmelder dig ordningen på a-r-c.dk

For at mest muligt affald kan blive genanvendt, er det vigtigt at sortere sit affald rigtigt. Sorterer du dit affald korrekt, før du kører hjemmefra, kan du komme endnu hurtigere gennem genbrugspladsen uden at skulle stoppe flere gange ved samme container.

Af sikkerhedsmæssige årsager vil det ikke være muligt at aflevere farligt affald og asbest-affald uden for genbrugspladsens bemandede åbningstid. Det vil heller ikke være muligt at donere genbrugsting til Røde Kors, når genbrugspladsen er ubemandet.

Private borgere i ARCs fem ejerkommuner, (Dragør, Tårnby, København, Frederiksberg og Hvidovre) kan tilmelde sig gratis.

Kirstinehøj Genbrugsplads åbner snart døgnet rundt. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

De københavnske familier betaler

Annonce