Annonce
LEDER

SFs smertefulde ligtorne på Amager Fælled

Annonce

MEDLEMMERNE AF AMAGER FÆLLEDS VENNER har fundet en ny politisk modstander efter Frank Jensens chokexit som overborgmester. Anført af kokken og naturelskeren Nikolaj Kirk er skytset rettet imod SFs sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, der bliver kritiseret for partiets rolle i beslutningen om at flytte byggefeltet fra Strandengen til Lærkesletten. Medlemmerne har i flere indlæg på borgmesterens Facebook-profil spurgt til, hvordan SFs grønne profil kan holde til, at partiet støtter et grønt byrum ved Tivoli, men aldrig satte foden på bremsen, da et politisk flertal på Københavns Rådhus droppede byggeplanerne på Strandengen og ledte efter en alternativ byggegrund.

I en tidligere lederartikel har jeg beskrevet, hvordan medlemmer fremturer med en retorik, hvor tonen er alt for personfikseret og uforsonlig. Den barske tone har nu fået Sisse Marie Welling til at blokere og slette flere indlæg fra Amager Fælleds Venner. Flere medlemmer skriver til Amager Bladet, at deres indlæg er skrevet i en sober tone, hvor de blot ønsker en forklaring på SFs støtte til byggeplanerne af Vejlands Kvarter, når partiet forud for folketings- og kommunalvalg i larmende reklamekampagner kalder sig Danmarks mest grønne parti.

Sisse Marie Welling forsvarer partiets beslutning. Hun skriver, at der under alle omstændigheder ville være et flertal for byggeri på Lærkesletten. Underforstået: Det skulle så være SFs alibi for at sikre et mere bæredygtigt byggeri og gøre mindre skade på naturen.

Det strider bare imod SFs højt profilerede grønne profil. Partiet burde naturligvis have sagt nej tak. Derfor er det helt på sin plads, at Amager Fælleds Venner udfritter Sisse Marie Welling om partiets zig-zag kurs på netop det grønne område.

Borgmesteren er i sin gode ret til at blokere og slette indlæg fra Facebook-profilen, men dermed sender hun også et signal om, at byggeplanerne på Amager Fælled er blevet en rigtig lortesag for partiet. Og at partiet vil gå langt for at bevare indflydelsen på andre politiske områder. Men i denne sag er der vist blevet trådt på nogle ligtorne, der kan blive smertefulde, når vælgerne sætter deres krydser ved efterårets kommunalvalg.


Men i denne sag er der vist blevet trådt på nogle ligtorne, der kan blive smertefulde, når vælgerne sætter deres krydser ved efterårets kommunalvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Debat

De københavnske familier betaler

Annonce