Annonce
BUTIKSLIV

Sidste kapitel i langvarig konflikt: Poppi Zoo bliver smidt ud af Kirstinehøj

Amager Bladet besøgte Benny og Jeanette Siering tilbage i 2015, efter Tårnby Kommune havde politianmeldt parrets butik for ikke at have pladskrævende varer. Dengang valgte parret at slå kontra og politianmelde de øvrige store kædebutikker i området. Arkivfoto: Michael Paldan.
Siden 2013 har dyreforretningen Poppi Zoo ligget i krig med Tårnby Kommune at få lov til at blive på Kirstinehøj. Københavns Byret har nu sat punktum for en langvarig konflikt ved at frifinde Planklagenævnet for at have fulgt kommunens påbud.

- Jeg forsøger at vinde tid og få reddet så meget som muligt af min forretning, sagde Benny Siering, der ejer Poppi Zoo-forretningen på Kirstinehøj sammen med sin kone Jeanette, til Amager Bladet i 2017.

Det var kort efter, at Østre Landsret havde stadfæstet byrettens dom i en sag anlagt mod Natur- og miljøklagenævnet for at have blåstemplet kommunens påbud om at smide dyreforretningen ud af erhvervsområdet.

Og med den seneste dom i Københavns Byret ved at frikende Planklagenævnet tyder alt på, at Benny og Jeanette Siering må lukke familiens livsværk. Alternativt vil kommunen bede politiet om at få lukket forretningen.

Sagens omdrejningspunkt er Planlovens paragraf om pladskrævende varer. For dyrebutikken har ikke pladskrævende varer, mener kommunen og nu flere rets- og klageinstanser.

- Det er både uretfærdigt og udemokratisk, at Tårnby Kommune vil lukke os, selvom der er otte andre butikker på Kirstinehøj som heller ikke lever op til lovens krav, sagde Benny Siering, der tilbage i 2015 politianmeldte otte kædebutikker i området.

Københavns Byret mener dog ikke, at det giver Poppi Zoo en fordel, fordi kommunen i flere tilfælde fejlagtigt har givet tilladelse til andre at åbne forretning i strid med Planlovens krav.

Benny Siering har gennem hele forløbet brugt alle sine ressourcer på at få beslutningen omstødt. Han skrev blandt andet til daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) for at få ham til at kigge på sagen. Men heller ikke det gav pote.

Og nu er en langvarig konflikt ved vejs ende. Poppi Zoo er snart fortid på Kirstinehøj.

Vi forsøger at få en kommentar fra Benny Siering for at høre om der en sidste udvej for at redde livsværket.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce