Annonce
Dragør

Sikkerhedsfejl: Borgernes data var ikke beskyttet

Dragør-borgere med tilknytning til hjemmeplejen bliver nu underettet om en sikkerhedsfejl i forhold til databeskyttelsesloven. Flere medarbejdere i Dragør Kommune har haft unødvending adgang til personoplysninger. Arkivfoto: Michael Paldan.
Dragør Kommune er i gang med at informere cirka 900 borgere tilknyttet hjemmeplejen om en sikkerhedsfejl i databeskyttelsen af borgernes oplysninger.
Annonce

Dragør-borgernes data lå i en periode fra 2018 til 2019 på et internt netværksdrev, hvortil flere medarbejdere end nødvendigt har haft adgang. En teknisk undersøgelse viser, at ingen medarbejdere i perioden har tilgået dataene.

Dragør Kommune oplyser, at hændelsen blev opdaget i oktober 2019, hvor kommunen straks slettede dataene fra det interne netværksdrev og anmeldte hændelsen til Datatilsynet.

Hændelsen opstod i forbindelse med en planlagt udskiftning af et it-fagsystem til brug
for Hjemmeplejens medarbejdere med overblik over ydelser, som borgerne var visiteret til og dermed til arbejdsbeskrivelser for det udgående personale.

En samlet fil med borgernes persondata, cpr-numre og tilkendte ydelser skulle i 2018 konverteres i overgangen til det nye fagsystem og lå efterfølgende frem til oktober
2019 fejlagtigt på det interne netværksdrev. Det vil sige i en periode på ca. halvanden år.

- Vi skal helt ubetinget passe på borgernes oplysninger, når de er i vores varetægt. Jeg glæder mig derfor over, at tekniske undersøgelser viser, at ingen har tilgået filen
og dermed borgernes data i perioden. Det vil sige, at borgernes data ikke i praksis er set af nogen, som ikke skulle se dem. Når det er sagt, er det selvfølgelig stadig en
fejl, som ikke må ske, siger direktør Asger Villemoes Nielsen i en pressemeddelelse.


Vi skal helt ubetinget passe på borgernes oplysninger, når de er i vores varetægt. Jeg glæder mig derfor over, at tekniske undersøgelser viser, at ingen har tilgået filen og dermed borgernes data i perioden.


Kommune oplyser videre, at den har gennemgået hændelsesforløbet, og der er tale om en
menneskelig fejl, som er sket trods nedskrevne retningslinjer for databehandling og anvendelse af interne netværksdrev.

- Hen over sommeren tager vi en ny funktionalitet i brug, som dagligt scanner kommunens interne netværksdrev for eksempel for cpr-numre. Det er også et udtryk for, at vi tager vi hændelsen meget alvorligt. Vi er blevet klogere, fortæller Asger Villemoes Nielsen.

Annonce

Generel orientering

Borgerne bliver underettet på kommunens hjemmeside dragoer.dk.

- Borgerne skal kende til hændelsen, men da filen med personoplysningerne blev slettet i oktober 2019, har vi desværre ikke kunnet rekonstruere, hvilke borgere det præcist handlede om. Derfor går vi ud med en generel orientering  sådann, at de borgere, som har været tilknyttet hjemmeplejen i 2018 til oktober 2019, oplyses om hændelsen, oplyser direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Amager

Vibeke skrev bog om sin blodprop

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Bogfestival

Bogforum udsættes til 2021

Friluftsliv

Ny spejdergruppe på Fælleden

Annonce