Annonce
BYLIV

Skandalebyggeri: Politikere kræver uvildig undersøgelse af Bach Gruppens dokumenation

ach Gruppens højhus på Faste Batteri Vej. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Københavns Kommune må ikke blåstemple skandalebyggeriet Njalstårnet på baggrund af Bach Gruppens egen dokumentation. Politikere kræver uvildig undersøgelse af dokumentation.

Dansk Folkeparti og De Konservative kræver en uvildig undersøgelse af Bach Gruppens forslag til en kulfiberforstærkning af det skrantende højhusbyggeri, Njalstårnet, på Faste Batteri-grunden på Islands Brygge.

Finn Rudaizky (DF) og Jakob Næsager (C) har fået punktet på dagsordenen på det førstkommende møde i Københavns teknik- og udvalg, mandag 25. januar.

- Da der er begrundet tvivl om holdbarheden af den beton, der er anvendt til byggeri på Faste Batteri, og der er rejst begrundet tvivl om, hvorvidt Københavns Kommune i byggesagen har været udsat for dokumentfalsk i forbindelse med bl.a. kvaliteten af den anvendte beton, har vi behov for at sikre, at dokumentationen og udtagne materialeprøver sker af uvildige, og ikke leveres af Bach Gruppen selv eller Bach Gruppens egne rådgivere.

Vi har forstået, at der også verserer en straffesag hos Politiet i anledningen af den begrundede tvivl om dokumentations ægthed og mistanken om dokumentfalsk, hedder det i motiveringen.

Annonce

Todelt proces

Finn Rudaizky mener, at kommunens teknik- og miljøforvaltning først kan udstede en tilladelse for at tage bygningen i brug, når der foreligger klar dokumentation for, at bygningen er sikker, og forvaltningens eksterne rådgivere har godkendt dokumentationen.

- Forvaltningen har valgt en todelt proces, hvor der i første omgang er fokus på fundamentet og den konstruktionstilladelse, der skal sikre et nyt og holdbart fundament. Sideløbende hermed har forvaltningen været i dialog med Bach Gruppen om en efterfølgende lovliggørelse af de overliggende søjlekonstruktioner. Forvaltningen vil kunne lovliggøre Njalstårnet under forudsætning af, at der modtages fyldestgørende ansøgningsmateriale, herunder erklæring fra Bach Gruppens valgte tredjepartskontrollant, der kan godkendes af forvaltningen og forvaltningens eksterne rådgivere, lyder et andet forslag fra Finn Rudaizky, der også er på dagsordenen i teknik- og miljøudvalget.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Amager Fælled-fadæsen vil klæbe til SF

Annonce