Annonce
Amager

Skodkampagnen #skodfritdanmark lander på Bryggen

Først var den i Amager Strandpark, og nu vandrer miljøminister Lea Wermelins (S) skodkampagne videre til Islands Brygge for at gøre opmærksom på, at cigaretskod intet har at gøre i naturen. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet
Annonce

I starten af juli afslørede miljøminister Lea Wermelin (S) en skod-installation - 30 kæmpestore cigaretskod i træ - i Amager Strandpark for at minde om, at cigaretskod er affald, der ikke bør ende i naturen.

Og nu lander kampagnen #skodfritdanmark igen i morgen på Amager, nærmere bestemt på Islands Brygge, hvor den bliver indtil 25. august.

Det sker i samarbejde med organisationen Plastic Change, og klokken 16.30 tirsdag kan du, ud over at opleve de kæmpestore cigaretskod, møde skodkunstneren Bodil Fosgaard. REMA 1000 har sørget for gratis is og frugt, du kan møde miljøminister Lea Wermelin og Plastic Change, og så bliver der en dyst om, hvem der kan indsamle flest skod på fem minutter.

Det vurderes, at flere millioner af skod hvert år bliver smidt i naturen og i byerne.

- Cigaretskod er plastik, og det er dem, vi finder allermest i vores natur - alle vegne. Når de smides i naturen, bliver de til mikroplast, som ikke bare forsvinder. Cigaretskod indeholder også giftstoffer og tungmetaller, der kan gøre skade på vores miljø. Skod hører derfor ikke til i naturen. Det er affald, som skal i skraldespanden, udtaler miljøminister Lea Wermelin om kampagnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Koncert

Kulturhuset klar til Lasse & Mathilde

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Amager

Sulten efter mørt kød og sej litteratur

Annonce