Annonce
Amager

Skovfoged: Nogle få idioter blandt cyklister, hvis far og mor har svigtet i opdragelsen

Sven Norup beder om hjælp fra de højere magter - eller i hvert fald fra politiet - til at løse trafikale konflikter på Dæmningsvej. Arkivfoto: Hanne Bjørton
Naturstyrelsen vil have politiets færdselsafdeling med i en arbejdsgruppe, der skal finde løsninger på stadigt flere konflikter mellem cyklister i høj fart og andre naturbrugere.
Annonce

- Det er en helt relevant og aktuel problematik, som Naturstyrelsen er pinligt opmærksom på, siger skovfoged Sven Norup fra Naturstyrelsen om episoden 16. juni, hvor en 12-årig pige blev ramt af en cyklist ved badebroen på den asfalterede sti Dæmningsvej på Kalveboddiget.

Badegæster her er nødt til at krydse stien, hvor enkelte cyklister kører i meget højt tempo. Nogle i egentlige træningspas, hvor der køres i vifte.

Pigen kom ikke alvorligt til skade, men fik en skramme og blev forskrækket. Hun var sammen med 10 andre børn og to voksne fra Børnekulturpiloterne, og de to voksne blev anråbt af andre cyklister og fik at vide, at det var uansvarligt at tage børn med på den trafikerede natursti.

- Men der er altså ikke noget, der hedder en påkørselsret. På stien her gælder den regel, at de stærke skal vige for de svage. Desværre er der et klart mindretal, der opfører sig som kæmpe idioter og tror, at de bare kan ræse afsted for at slå en personlig rekord. Det er fordi, deres far og mor har svigtet i at opdrage dem. Og det er ikke en opgave, Naturstyrelsen kan løfte, siger Sven Norup.

Annonce

Arbejdsgruppe med politiet

Situationen illustrerer en hyppigt tilbagevendende konflikt mellem forskellige brugere af naturområderne.

- Antallet af konflikter er i massiv stigning. Antallet af brugere i naturen er eksploderet dette forår, og det afspejler jo bare en hamrende succes - det er præcis det, vi har villet. Nogle vil bade, nogle fiske, nogle se på natur og nogle vil cykle. Det er et stort naturområde, hvor der skal være plads til alle, og der er ingen, der har fortrinsret, siger Sven Norup.


Der er altså ikke noget, der hedder en påkørselsret. På stien her gælder den regel, at de stærke skal vige for de svage

Skovfoged Sven Norup


Naturstyrelsen er netop nu ved at arrangere et møde for en arbejdsgruppe med deltagelse af politiets færdselsafdeling.

- Hvor vi kan finde løsninger - skiltning, belægning, fartdæmpende foranstaltninger - så alle brugere kan være i naturen. Vi skovfolk kan finde ud af, hvordan træerne skal ned i jorden med bladene opad, men når det handler om trafik, er vi nødt til at bede om hjælp. Så nu tager vi først en myndighedsbehandling - det kan først lade sig gøre efter sommerferien - og derefter inddrager vi brugerne, siger Sven Norup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITI

Politiskud affyret på Saltværksvej

JUL

Julemanden fra Tårnby: Jeg er arbejdsløs

JUL

God weekend og tak for kaffe og brunkager

Annonce