Annonce
FRANK JENSEN-SAGEN

Sophie Hæstorp: Vi skal ikke længere acceptere en kultur, hvor en hånd i skridtet, på røven eller brystet er ok, fordi man er kvinde

Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix.

Sophie Hæstorp Andersen (S), formand for regionsrådet i Region Hovedstaden, bliver af flere politiske kommentatorer nævnt som en af favoritterne til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet i København frem mod kommunalvalget næste efterår.

Efter Frank Jensens fald er Lars Weiss udpeget som midlertidig overborgmester, og næste torsdag skal Københavns Borgerrepræsentation stemme om den kandidat, som Socialdemokratiet vil have som overborgmester det næste års tid - uagtet, at partiet finder en anden spidskandidat. Og her bliver Sophie Hæstorp Andersen nævnt som et af mange oplagte bud.

Sophie Hæstorp Andersen har personligt kommenteret Frank Jensen-sagen i et opslag på Facebook.

Annonce

Regionsrådsformanden skriver blandt andet:

- Det er vigtigt vi tager hånd om retssikkerheden og undersøger alle sager til bunds inden vi drager endelige konklusioner om krænkelser. Men lige så vigtigt er det, at vi lytter og handler på de beretninger, som er kommet frem fra en række modige kvinder.

Min største respekt til de kvinder, der står frem og siger fra. Skal vi komme magtmisbrug og sexkrænkelser til livs, kræver det, at vi siger fra sammen. Bakker dem, der står frem op. Også når det kommer tæt på.


Jeg har stor respekt for Frank Jensens politiske arbejde i København. Men vi kan og skal ikke længere acceptere en kultur, hvor en hånd i skridtet, på røven eller brystet er ok, fordi man er kvinde.


Og det har det gjort de sidste par dage i Socialdemokratiet i København, hvor jeg selv er medlem. Det har ikke været at rart at høre læse og høre historierne om overborgmester Frank Jensen. Jeg har stor respekt for Frank Jensens politiske arbejde i København. Men vi kan og skal ikke længere acceptere en kultur, hvor en hånd i skridtet, på røven eller brystet er ok, fordi man er kvinde. Mange af de sager vi hører, kunne have været undgået, hvis vi var flere, der havde sagt fra tidligere. Det skulle vi have gjort. Både mænd og kvinder.

Alvorlige og strafbare sager

Sophie Hæstorp Andersen understreger, at der pt. er fokus på den politiske verden, men at krænkelsessager kommer fra andre forgreninger af samfundet.

- I disse dage handler det meget om politik. Men vi har også hørt vidensbyrd fra lægeverden, universiteter, film- og mediebranchen. Listen virker desværre uudtømmelig. Og det er vigtigt at sager som Frank Jensens og Morten Østergaards - og hvad der måtte dukke op i de kommende dage og uger fra de politiske partier ikke skygger for en adfærd, vi skal til livs i hele vores samfund.

Og vi må heller ikke glemme de langt mere alvorlige og strafbare sager, vi også har hørt om. Sager om overgreb, voldtægt og voldsomt misbrug. Læs de 79 vidensbyrd som Politiken trykte for nylig. De sager må ikke drukne og glemmes. Det er de alt alt for alvorlige til, skriver Sophie Hæstorp Andersen.

Blå Bog

Sophie Hæstorp Andersen var folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Vestre Storkreds 20. november 2001 til 8. februar 2005. Hun genindtrådte i Folketinget 20. februar 2007 ved Pia Gjellerups mandatnedlæggelse. Fra 13. november 2017 var hun valgt i Københavns Omegns Storkreds. Hun udtrådte af Folketinget 1. januar 2014 for at blive regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Tidligere ansættelser: Post Danmark ved henholdsvis kontortjenesten på Søborg Postkontor og i postkassetømningen på Københavns Postcenter 1994-97. Studentermedarbejder for socialdemokratiske medlemmer af Folketinget 1997-99. International sekretær i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom 1999-2001. Studentermedarbejder i Socialdemokratiets Ledelsessekretariat på Christiansborg 2001.

Sophie Hæstorp Andersen var indtil april 2013 Socialdemokraternes sundhedsordfører, hvor hun især beskæftigede sig med emner som fremtidens sundhedsvæsen, røgfri arbejdspladser og læge/sygeplejerske overvågede fixerum til narkomaner.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Bygherre kærer beslutning om byggestop på Amager Fælled

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Indland

Amager Fælleds Venner indsamler millioner til byggestop

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Bygherre overvejer næste skridt efter nederlag om Amager Fælled

Alarm112

Byggeri på Amager Fælled stoppes - hvis venner skaffer to millioner

Mest læste

Alarm112

Landsret stadfæster: Skal ikke betale coronabøder

Seneste nyt

Retssag

Anklager kræver bøder for brud på opholdsforbud betalt

Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Indland

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Annonce