Annonce
NJALSTÅRNET

Spiegelhauger gransker skandalebyggeri i 'Milliardæren og den døde direktør'

Det er højhuset, der her kigger op bag ejendommen på hjørnet af Njalsgade og Amagerfælledvej - her set fra Sundholmsvej - som sagen drejer sig om. Foto: Jan Jeppesen

Dokumentarprogrammet Operation X på TV2 afdækker ulovligheder som for eksempel skattesvindel blandt store virksomheder og dyremishandling. Programmets vært Morten Spiegelhauer tager nu skandalebyggeriet Njalstårnet under kærlig behandling på torsdag aften.

Njalstårnet er opført af Bach Gruppen på Faste Batteri-grunden på Islands Brygge. I juni sidste år kom det frem, at kvaliteten af den betonbundplade, som et højhus hviler på, er markant ringere, end den skulle være.

Det betyder, at betonen er mindre modstandsdygtig, end den skulle være over for påvirkninger fra eksempelvis grundvandet.

Annonce

I april 2020 sendte Bach Gruppen en redegørelse til Københavns Kommune fra den rådgivende ingeniør og statiker Jørgen Bach fra firmaet Norconsult, som efter gennemgang af 380 siders følgesedler konkluderede, at de to betonværker, som producerede betonen til bundpladen, kun havde adgang til norsk granit og sand fra Lindø.

Teknologisk Instituts undersøgelse af fire boreprøver fra bundpladen konkluderer, at betonen viser, at der er blandet en markant mængde byggeaffald eller genbrugsbeton i det, der ellers udelukkende skulle bestå af den norkse granit og havsandet.

Direktør i Bach Gruppen, Lene Christensen, har tidligere udtalt, at hun ikke ved, hvor byggeaffaldet kommer fra.

Operation X-dokumentaren 'Milliardæren og den døde direkør' vises på TV2 på torsdag 22. april klokken 20.00.

Annonce
Annonce
Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

Annonce
Annonce
Indland

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Alarm112

Politiet skød efter bil under biljagt ved København

Alarm112

Seks granater bortsprængt på Amager tæt på Granatvej

Alarm112

Politi: Spritbilist eftersøges i sag om ulykke med såret kammerat

Alarm112

Varevogn kørte galt på bro - person er i kritisk tilstand

Annonce