Annonce
Amager

Støt selv: Fattige familier kan få julehjælp hos Røde Kors

Annonce

Nogle børn har ikke mulighed for at holde jul, fordi de vokser op i familier, hvor der ikke er råd til gaver, juletræ eller søde sager, som mange ser som en selvfølge til jul.

Men det vil Røde Kors lave om på, og derfor afholder organisationen et julearrangement, hvor børnefamilier kan få tildelt julehjælp, samtidig med at de hygger sig med at klippe julepynt og spise æbleskiver.

På landsplan har Røde Kors en ambition om at nå ud til 12.000 børnefamilier, der har brug for en hjælpende hånd rent økonomisk. Sidste år var der 500 familier i hovedstaden, som modtog hjælp.

»Julehjælpen består af et gavekort på 800 kroner til COOPs butikker, så familierne kan købe julemad og gaver. Vi ved, at det betyder alverden for de voksne, som ellers bruger mange vågne nattetimer på at tænke på, hvordan de skal få økonomien til at hænge sammen i julen – og for de børn, der både oplever en ny ro hos forældrene og kan nyde julens gaver og lækkerier på samme måde som deres jævnaldrende kammerater,« fortæller Fie Friis, som er Røde Kors Hovedstadens koordinator for julehjælp.

Røde Kors bruger også julehjælpen til at tilbyde hjælp og støtte til familierne resten af året ved at invitere dem med til forskellige aktiviteter, så familierne ikke står alene, når hverdagen rammer igen.

»Vi har blandt andet fem familienetværk i hovedstaden, hvor familier og frivillige mødes til en hyggelig eftermiddag og aften. Her er plads til leg og snak, mens de voksne laver fælles aftensmad. Det er også muligt at få tilknyttet en fast familieven,« siger Fie Friis.

Hvis du vil støtte Røde Kors med at uddele julehjælp til fattige familier, kan du enten støtte på www.rodekors.dk/jul, sende en SMS med teksten JUL til 1290, støtte med 100 kroner eller give en donation på MobilePay til nummer 218379.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Amager

Borgmester: Det er en meget trist dag

Annonce