Annonce
Byudvikling

Stadig klagemuligheder: Amager Fælleds Venner har ikke givet op

Steffen Rasmussen, talsmand for Amager Fælleds Venner ved byggehegnet, der er fuld af agitation og slagord. Foto: Hanne Bjørton
Alle klagemuligheder over det kommende byggeri på Amager Fælled er ikke udtømt, så Amager Fælleds Venner har ikke opgivet endnu. Men det har været opslidende, indrømmer talsmanden.

De politiske beslutninger er truffet for længst, og det to en halv meter høje og halvanden kilometer lange bygge- og paddehegn strækker sig rundt om byggepladsen til den kommende Fælledby på Amager Fælled.

Bag hegnet er bygherren i gang med de afværgeforanstaltninger, der skal give den beskyttede art stor vandsalamander tilflugtssteder væk fra selve byggefeltet, før spaden stikkes i jorden for byggeriet.

Men Amager Fælleds Venner nægter at give op i kampen mod byggeriet. Foreningen har sendt klager og anmeldelser til politiet, Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen, Planklagenævnet og flere andre instanser.

Annonce

Og nu forsøger foreningen at holde styr på i et Excel-ark, hvilke klager der er afsluttet eller ej.

- Da bygherre går i gang, er den store vandsalamander i hi, og det laver vi en anmeldelse på. Senere begynder lærkerne at være aktive, så laver vi en anmeldelse på det – det er naturen, der bestemmer, fortæller talsmand for Amager Fælleds Venner, Steffen Rasmussen, der møder os i den nordøstlige del af byggehegnet.

- Der er sendt flere anmeldelser til flere myndigheder, og så har vi fået en samlet tilbagemelding, hvor det hele bliver blandet lidt sammen og man følger lidt op på det, vi har sendt til andre myndigheder. Så vi prøver at finde ud af, hvad det er for en anmeldelse, de egentlig svarer på.


Vi prøver at få fremskyndet den her proces. Ellers ender det med, at de er færdige med byggeriet, inden myndighederne har behandlet sagerne

Steffen Rasmussen


Fælledvennerne og Danmarks Naturfredningsforening mener stadig at have et es i ærmet. Stor vandsalamander er fredet og beskyttet af EUs vidtgående habitatsdirektiv, og foreningerne mener ikke, at bygherres afværgeforanstaltninger er gode nok til, at direktivet overholdes. Så EU får også en klage.

- Som jeg forstår det, skal man udtømme alle de muligheder, man har her i landet, før man kan gå til EU. Men de danske myndigheders behandlingstid er relativt lang, så vi prøver at få fremskyndet den proces. Ellers ender det med, at de er færdige med byggeriet, inden myndighederne har behandlet sagerne, siger Steffen Rasmussen.

Nævn godkender sti

Da det blev politisk besluttet at flytte byggeriet Ørestad Fælled Kvarter fra den gamle strandeng syd for Grønjordssøen hen mod Vejlands Allé, hvor det siden fik navnet Fælledby, blev den gamle strandeng besluttet fredet i Folketinget.

Både Amager Fælleds Venner og Danmarks Naturfredningsforening har i høringssvar til Fredningsnævnets behandling af fredningen kritiseret, at en planlagt asfalteret sti med belysning fra Fælledby til Sundby metrostation vil gå gennem den fredede strandeng.

Men Fredningsnævnet har i sin afgørelse 15. april besluttet, at netop denne sti med lav og dæmpet belysning kan etableres inden for fredningens rammer. Der kan i fire uger klages over nævnets afgørelse.

- Vi vil sandsynligvis komme med en indsigelse der også. Fordi den her sti løber direkte igennem det område, som er epicentret for stor vandsalamander. Det er som om, at fredningens værdi bare bliver udvandet, siger talsmanden.

Ud over alt papirarbejdet, arrangerer jeres mange demonstrationer heller ikke sig selv. Har det været opslidende?

- Efter fem år – ja, det har det! Og vi er i fuld gang med at planlægge den næste demonstration, det er 16. maj. Vi starter her på Bjerget på Amager Fælled klokken 10 og går ind til Rådhuspladsen, hvor vi har en fælles demonstration klokken 12-14 sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Fiskerhavnens Venner, så det bliver en lang dag, siger Steffen Rasmussen.

Annonce
Annonce
Alarm112

25-årig indlagt med hovedtraume efter sammenstød med cyklist

Annonce
Annonce
Oplevelser og kultur

Dansk festival scorer Metallica til koncert i 2022

Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal 19. maj: Dragør og København står for dagens hop

Erhverv

Madanmeldere kårer Alchemist til Europas bedste restaurant: To andre københavnske restaurant med i topfeltet

Erhverv

Københavns Lufthavn forventer en lidt mere normal sommer

CORONA

Dagens coronatal 18. maj: Små udsving i smittetallene

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

CORONA

Dagens coronatal 17. maj: Sydamager holder skansen, københavnske smittetal falder

Alarm112

30-årig stukket flere gange i ryggen ved Amager Strandpark

Indland

Dragør Kommune opfordrer privatansatte til hjemmearbejde

CORONA

Dagens coronatal 16. maj: Sydamager holder smittetallene i ro. I København går det stik modsat

Den muntre klumme

Birger lister til Ø og Lillemor shopper klude på Fjæsbuk

Indland

Coronaramt Dragør beder forældre holde små børn hjemme

CORONA

Dagens coronatal 15. maj: Københavnske smittetal fortsætter med at stige

Indland

Dragør tæt på kritisk grænse - borgmester venter nedlukning

CORONA

Dagens coronatal 14. maj: Antallet af smittetilfælde falder en smule

Alarm112

Ekstra Bladet dømmes for iscenesat indbrud - undgår straf

CORONA

Dagens coronatal 13. maj: Smittetallene fortsætter med at stige i København og Tårnby

Alarm112

71-årig dømt for at stikke bartender ihjel på Christiania

CORONA

Dagens coronatal 12. maj: Smittetallene stikker af i Tårnby

Musik

Copenhell får besøg af Kiss til næste års musikfestival

Erhverv

Coronavirus giver trecifret milliontab hos Københavns Lufthavn

CORONA

Dagens coronatal 11. maj: Tårnby runder et incidenstal, der er over 200

Annonce