Annonce
Kultur

Stolevenner, fiktive fadøl og fondspenge har gjort det muligt: Byens næststørste comedy-scene udvider

De to indehavere af Teater Play, skuespiller Mille Berg (til venstre) og instruktør Christina Sørensen, foran den nye scene. Foto: Byrd/Jacob Crawfurd
Publikum og komikere har givet støttebeløb og hver især fået et skilt med deres navn på en stol. Sammen med sponsorstøtte og fondspenge har det givet Teater Play mulighed for at doble op med en ekstra scene.
Annonce

Da corona-restriktionerne lukkede Teater Play på Strandlodsvej i foråret, var det slut med comedyshows i en rum tid. Men så bakkede stedets publikum og en masse af de optrædende komikere bare op på anden vis ved at købe fiktive fadøl og stolesponsorater, så teatret stadig kunne betale husleje.

Nu har de to driftige kvinder bag teatret, skuespiller Mille Berg og instruktør Christina Sørensen, udvidet teatret med en ekstra scene. 1. oktober overtog de et VVS-firmas lokaler, bagest i samme hus på Strandlodsvej 7 og forvandlede sammen med frivillige hjælpere det slidte værksted til en teatersal i løbet af tre uger.

Igen bidrog publikum og optrædende med tilskud til teknik og inventar. Denne gang kunne man blive ’SødeVen’, ’StoleVen’ eller ’SceneVen’ og bidrage med beløb i flere størrelser.

- Vi er jo ikke støttet af staten lige som nogle institutioner og spillesteder. Vi er støttet af folket! Både via de her sponsorater, plus at de kommer og laver fulde sale her, siger Mille Berg.

På små skilte monteret på de sorte publikumsstole kan man læse sig igennem støtterne: Lasse Rimmer. Heino Hansen. Thomas Hartmann. Dorset.

Men der er også andet end komikere. Kimmy Frank Olesen, for eksempel.

- Det er vores tidligere nabo, VVS'eren, siger Mille Berg.

Stolene i Teater Plays to teatersale er 'solgt' til forskellige sponsorer. Og en har købt en stol i Søren Brostrøms navn. Foto: Byrd/Jacob Crawfurd

Ja, selv Søren Brostrøm har fået en stol!

- Det er en gammel veninde i Novozymes, som har købt stolen i hans navn, griner Mille Berg. - Faktisk er en af vores sponsorer, som gerne vil være anonym, en dame fra Svendborg, der har givet 3.000 kroner. Det er helt vildt, hun har aldrig været her.

Foruden folkets støtte har Teater Play også fået solid støtte fra Nordea Fonden, Øens og flere mindre firmaer, så teatret kunne investere i nye scenepodier.

Annonce

To shows samtidig

Det var et hårdt forår, men det er gået rigtig godt, efter teatret i løbet af sommeren igen kunne slå dørene op - dog med et begrænset antal publikummer.

For komikerne var sultne efter at optræde, så der har været mellem 7 og 10 shows om ugen og mere efterspørgsel på billetter end nogensinde.

- Der er simpelthen så meget rift om at komme på scenen. Jeg tror, komikerne er meget glade for at være her. Vi har lige den kapacitet, de gerne vil have, og publikum er modent. Og komikerne har været så fede her under corona og sagt, at vi vil ikke have noget, I får hele døren. Og nu kan vi have to shows samtidig, fordi salene ligger helt separat fra hinanden, siger Mille Berg.


Faktisk er en af vores sponsorer, som gerne vil være anonym, en dame fra Svendborg, der har givet 3.000 kroner. Det er helt vildt, hun har aldrig været her

Mille Berg


Om torsdagen har teatret for eksempel fast Open Mic aften. Når der er udsolgt på Scene 1 sættes Scene 2 i salg, og så løber komikerne frem og tilbage og optræder på begge scener, for to forskellige publikumsgrupper.

Annonce

Comedy vs teater

Der er gået 16 år, siden Teater Play startede i Njalsgade. Dengang havde teaterkvinderne stærke ambitioner om at lave et par egne teaterproduktioner hvert år.

- Og det tabte vi pusten på - det var simpelthen for dyrt. Så det har vi lagt på hylden, og i stedet er vi kommet på landkortet som Københavns næststørste comedy-scene, tør vi godt at kalde os. Men vi savner teatret helt vildt. Så er der jo teaterholdene, og der får jeg dækket mit instruktørbehov, siger Christina Sørensen.

Teater Play har nemlig også sin egen teaterskole med kurser for både børn, unge og voksne.

- Og der har vi udvidet med to comedyhold, et for begyndere og et for øvede. Deltagerne er ikke nødvendigvis nogen, der vil være fuldtidskomikere. Lige som teater kan være en fritidsinteresse, så kan comedy også. Og hvis du er god, kan du måske få spots (fem minutters optræden, red.), når der er Open Mic, siger Christina Sørensen.

Du kan finde Teater Plays program på teaterplay.dk. Der er løbende shows med kendte komikere, blandt andet optræder Christian Fuhlendorff hver mandag, og torsdage er der Open Mic, som ikke skal forveksles med amatøraftener - det er professionelle komikere, der optræder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

De københavnske familier betaler

CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

Annonce