Annonce
Amager

Stribevis af biler ribbet for fælge og hjul

Endnu en bil ribbet for sine hjul og fælge og sat på mælkekasser. Foto: Webmagasinet Pro-Street.dk
Annonce

HÆRVÆRK OG TYVERI. Flere og flere bilejere, der har parkeret i områder tæt ved lufthavnsmetroen, møder deres bil uden hjul og på grønne mælkekasser. Politiet har sigtet en person for syv tilfælde af fælgtyveri på parkeringspladser i lufthavnen.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

ITALIENSVEJ: Endnu en bilejer har fået stjålet fælge og hjul, mens bilen var parkeret i kvarteret i nærheden af Femøren Station - denne gang på Italiensvej. Det fortæller web-bilmagasinet Pro-Street.dk i en artikel i tirsdags.

Det tilføjer bare endnu et i en lang stribe fælg- og hjultyverier, hvor bilejere, der har parkeret i nærheden af lufthavnsmetrolinjen, får et kedeligt gensyn med deres biler, som står klodset op uden hjul på grønne mælkekasser.

I oktober 2018 fortalte Amager Bladet om en familie fra Roskilde, der efter en ferie udenlands fandt deres bil (plus to andre biler) i netop denne tilstand på ParkZones betalingsparkeringsplads ved Femøren Metrostation.

Læs også: Familie fik plyndret dæk og fælge på parkeringsplads

Siden har man i perioder nærmest ugentligt kunnet finde eksempler på Facebook på hjul- og fælgtyverier efter samme metode, blandt andet på Facebookgruppen Amager.

For eksempel lagde LilleLars Sørensen 28. april i år et billede ud af en bil på mælkekasser på Italiensvej.

I kommentarfeltet gav mange udtryk for, at fælgtyverier sker meget ofte i området. Blandt andet skriver Søren Pedersen, at han har mindst 20 billeder af biler på mælkekasser.

3. maj lagde Jeanette Christina Mikkelsen et billede på Facebook af sin og kærestens Audi, der fik stjålet hjulene, mens den holdt parkeret i lufthavnen. Og 20. maj lagde Sandie Vink et foto ind af en bil stående på mælkekasser tæt ved Femøren Metrostation og fortalte, at flere andre biler samme sted også var ribbet for hjul og fælge

I kommentarfeltet til hendes opslag fortalte Thomas Thomsen om, at to Mercedes’er havde fået samme behandling ved Amager Strand Metrostation indenfor en måned.

»Eksplosiv stigning«

Niki Funch bor på Amager og er buschauffør. Han er også bil-entusiast og står sammen med en kammerat på hobbybasis bag webmagasinet Pro-Street.dk. Han er begyndt at skrive om fælgtyverierne.

»Det sker flere gange om måneden og har haft nærmest en eksplosiv stigning. Det er fortrinsvis ved Italiensvej, Jorisvej og Hedegaardsvej, og det er typisk dér folk parkerer, hvis de skal ud at rejse og ikke vil parkere i lufthavnen. Så der er stor udskiftning af biler, og det er sikkert attraktivt for tyvene,« siger han.

Tilbage i juni observerede han selv en dag syv-otte biler, der var hærget på samme sted.

»Men det var lidt anderledes, for flere af dem havde også fået smadret bagruden og stjålet rattet med airbag, to-tre af dem havde fået stjålet fælgene, og en havde også fået stjålet et navigationsanlæg. Der var en tysk indregistreret bil, og jeg kom tilfældigvis til at tale med et tysk par, der stod med deres kuffert, så jeg tænkte, det var deres bil, og det var det ganske rigtigt. Så jeg hjalp dem og viste dem billeder af tidligere episoder,« fortæller Niki Funch og fortsætter:

»På Hedegaardsvej talte jeg en dag med en ældre mand, der fortalte, at mens han havde været i sit kolonihavehus i to måneder, var der mindst 20 gange sket enten indbrud i biler eller tyveri af fælge på vejen. Man skulle i øvrigt tro, at nogle butikker har fået stjålet en masse mælkekasser!«

Sigtet for syv dæktyverier

Vi har spurgt Københavns Politi til tyverierne, og de oplyser, at de har sigtet en person for syv tilfælde af tyveri af dæk og fælge. Alle tilfælde er begået på parkeringspladser i lufthavnen.

Politiet kan ikke sige, om der er forbindelse til de øvrige tyverier på Amager, men:

»Vi er opmærksomme på, at der er lignende tyverier rundt omkring på Amager og efterforsker sagerne ud fra det bevismateriale, vi har mulighed for at sikre os,« oplyser Københavns Politi.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Flydende italiensk luksus i havnen

Amager

Her er Amagers største frisørsalon

Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Annonce