Annonce
Detailhandel

Syv af Amagers otte skobutikker ligger i storcentre: Her er den eneste der må holde åbent

Jessie Langhoff i Tårnby Sko kan - som den eneste skobutik på øen - igen holde åbent. Foto: Hanne Bjørton
Tårnby Sko på Tårnby Torv og Oldager Sko i Amager Centret har vidt forskellige betingelser under den seneste genåbning. Vi har talt med dem begge.

Tårnby Sko er en ganske almindelig lille skobutik på Tårnby Torv. Men lige nu er det også den eneste ganske almindelige skobutik på Amager, der må holde åbent.

I Field's findes der fire skobutikker og en række tøjbutikker, der også forhandler sko. I Amager Centret er der tre skobutikker. Men fælles for dem er, at de ikke må holde åbent lige nu, fordi de ligger i et storcenter.

Tårnby Skos indehaver Jessie Langhoff havde en travl dag i mandags, da hun slog dørene op for første gang siden december.

- De bedste salgsdage er når der er udsalg eller lige op til jul, og i mandags var salget næsten lige så højt. Tirsdag var der også travlt, og onsdag er det så stilnet lidt af igen. Vi har primært ældre kunder med specielle behov. Nogle har brede fødder, andre har knyster og skal have særligt fodtøj, og de har ventet længe på, at vi åbnede, fortæller hun.

Hun har haft butikken sammen med sin kæreste Kevin siden 1. september 2019.

- Så vi har været meget uheldige med to coronanedlukninger, og nu skal centret så også rives ned. Men vi er stadig glade for butikken, siger Jessie Langhoff.

Tårnby Sko har klaret sig gennem coronakrisen ved at holde udgifterne i bund.

- Vi har overlevet ved ikke at have lønudgifter - det er mig selv, der står i butikken - så vi har heller ikke søgt lønkompensation. Måske har vi også en lavere husleje end andre butikker inde i byen. Vi har også haft lidt salg på vores webshop, men der er ikke særligt meget overskud, siger Jessie Langhoff.

Annonce

Modeskift gør ondt

Mette Oldager åbnede Oldager Sko i Amager Centret i 2017, og hun er en af de mange centerbutikker, der sidder fast i reglerne om, at butikker i storcentre ikke må holde åbent.

- Det er svært. Og det største problem er, at vi har et varelager, der skal betales. Du kan få hjælpepakke i forhold til lønudgifter, men vi skal stadig selv betale de 25 procent, og den hjælp dækker jo ikke fakturaer for de indkøbte varer, som vi jo har fået leveret, siger Mette Oldager.


Lige nu går tiden med at pakke støvler af vejen, og man kan ikke nødvendigvis bruge dem senere - moden svinger, og det bliver anderledes næste år

Mette Oldager


Lige som i tøjbranchen er der stor sæsonudskiftning af varer.

- For eksempel kan alle vores støvler ikke sælges, nu når foråret kommer. Problemet er, at det er varer, vi har betalt, men vi kan ikke få lov til at sælge dem, fordi vi skal holde lukket. Så lige nu går tiden med at pakke støvler af vejen, og man kan ikke nødvendigvis bruge dem senere - moden svinger, og det bliver anderledes næste år, siger Mette Oldager.

Nedlukningen 17. december ramte centerbutikkerne rigtig hårdt.

- Det var jo lige op til en af de bedste uger på året i hele butikslivet, og i januar mistede vi vores udsalg, som også plejer at være stort.

Mette Oldager, da hun åbnede Oldager Sko i Amager Centret i 2017. Butikken må ikke have åbent nu, fordi den ligger i et storcenter. Arkivfoto: Michael Paldan

Ikke desto mindre prøver Mette Oldager at have ja-hatten på.

- Jeg er positiv af sind, og man skal tro på det. Vi har vaccinerne med os, vi har foråret med os, og det skal nok gå. Men det kræver også, at folk kommer ud og støtter de lokale butikker, når vi får lov at åbne igen.

Vi skylder at sige, at Bandagist Jan Nielsen på Amagerbrogade også sælger sko, men primært til kunder med knyster, nedfalden forfod og andre fodproblemer. Der kan også være tøjbutikker i gadeplan, som har et mindre skoudvalg.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce