Annonce
BYLIV

Klukkende høns og friske grøntsager: Nu kommer der landbrug midt i byen

Livia Urban Swart Haaland er den ene af ejerne bag ØsterGro. Nu kommer konceptet til Refshaleøen. Arkivfoto: Michael Paldan.
Holdet bag tagfarmen ØsterGro vil nu skabe Nordens største bylandbrug Øens Have på den gamle, tomme marketenderi-grund i starten af Refshaleøen.

En sprudlende grøn oase midt blandt gamle historiske industribygninger med bede af friske grøntsager, blomster, summende bier, klukkende høns og levesteder for vilde insekter, fugle og mikroliv.

Det lyder for godt til at være sandt, men bliver snart virkelighed, når tagfarmen ØsterGro sammen med Bygaard indretter Nordens største bylandbrug, Øen Have. Det sker på den gamle, tomme marketenderigrund i starten af Refshaløen.

Alt bliver transformeret til et lavende grønt bylandbrug med dyreliv og stor diversitet af spiselige planter og svampe med mulighed for at nyde mad og drikke i grønne omgivelser, skriver ejerne Kristian og Livia i en pressemeddelelse.

Annonce


Øens Have bliver en oase midt i betonjunglen, en appetitvækker for store og små og en platform for vidensdeling, hvor vi kan inspirere hinanden til en mere grøn og bæredygtig levevis.


- Øens Have bliver en oase midt i betonjunglen, en appetitvækker for store og små og en platform for vidensdeling, hvor vi kan inspirere hinanden til en mere grøn og
bæredygtig levevis. Men vi har brug for hjælp til at realisere Øens Have, og har derfor startet en crowdfundingkampagne på Kickstarter. Håbet er, at Øens Have med tiden vil inspirere til,
at vi får et bedre samspil mellem byer og økologisk fødevareproduktion. Med Øens Have vil vi demonstrere, hvordan vi kan dyrke fantastiske råvarer i samarbejde med naturen og alle, der har lyst til at tage del i dyrkningen. Om man kommer som skoleelev, frivillig eller som gæst i restauranten håber vi, at vi sammen kan begejstres af en mere naturlig fødevareproduktion, skriver ejerne.


Øen Have

Øens Have består af holdet bag Danmarks første taglandbrug ØsterGro, den økologiske restaurant Gro Spiseri og fødevarefællesskabet FællesGro. Drivkraften for holdet er at fremme økologi i byen med involverende bylandbrug, spiseoplevelser, lokale råvarer, fællesskab og formidling.

Øens Have ønsker at skabe en platform for vidensdeling, hvor man kan inspirere hinanden til en mere grøn levevis og styrke samspillet mellem byer, natur og landbrug.

Som gæst kan man nemlig både nyde mad og drikke i restauranten, forsyne sig med råvarer i gårdbutikken, være frivillig i grøntsagsmarken, komme til workshops og undervisningsforløb og leje den store af yurtene til private og offentlige arrangementer.

Øens Have har lanceret en crowdfundingkampagne på Kickstarter, så man kan støtte op om tilblivelsen af Øens Have ved at købe diverse oplevelser og gode påfund forud for åbningen om et par måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce