Annonce
BYLIV

Ti meter højt kunstværk ved centralt Amager-kryds

Sophia Kalkaus værk bliver en ti meter høj portal, der vil kunne ses på Christmas Møllers Plads i starten af Amagerbrogade. Illustration: Sophia Kalkau
Ny Carlsbergfondet donerer nu en skulptur til Amager af den danske kunstner Sophia Kalkau. Skulpturen bliver en ti meter høj portal, der vil blive placeret på Christmas Møllers Plads.

Lige siden 2015 har lokaludvalgene Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg samarbejdet i håb om at bringe mere kunst til Amagerbrogade og sidegaderne på strækningen fra Christmas Møllers Plads til Sundbyvester Plads.

Og nu er de to lokaludvalgs vision tæt på at blive en realitet. Ny Carlsbergfondet donerer nemlig en ti meter høj skulptur på Christmas Møllers Plads af en af Danmarks førende samtidskunstnere – nemlig Sophia Kalkau.

Annonce

Amager bliver en ny portal rigere

Christmas Møllers Plads er omkranset af vejbaner, skilte og trafiksignaler. Yderligere er pladsen omringet af Torvegade, Amagerbrogade, Vermlandsgade, Amagerfælledvej, Ved Stadsgraven og masser af mennesker – både i bil, på cykel og til fods. Og midt i det hele skal den ti meter høje skulptur fungere som et roligt vartegn.

Sophia Kalkaus værk ’Portal’ vil bestå af en ti meter høj søjle af ellipser af bronze og tre små stenbaser med figurationer ovenpå. Den danske kunstner fortæller således om den forventede værkoplevelse:

- Set fra Torvegade vil den høje figur fremtræde som en mørk silhuet, en kæde af to hele og to halve runde sammenkædede dråber. Ankommer man derimod til Christmas Møllers Plads fra Vermlandsgade eller Amagerbrogade, vil figuren snarere ses som sammensmeltede halve og hele elliptiske legemer, fortæller Sophia Kalkau.


Sophia Kalkaus skulptur til Christmas Møllers Plads er både dristig, markant og uhyre original i sit formsprog.

Morten Kyndrup


Annonce

Et monumentalt bidrag

Morten Kyndrup, der er bestyrelsesmedlem i Ny Carlsbergfondet, står bag donationen, og han er ikke i tvivl om, at værket vil gøre en forskel på et vigtigt område.

- Sophia Kalkaus skulptur til Christmas Møllers Plads er både dristig, markant og uhyre original i sit formsprog. Den kommer virkelig til at gøre en forskel på dette vigtige sted, der passeres af tusindvis af mennesker hver eneste dag, siger Morten Kyndrup.

Også hos Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg er man begejstrede for portalen, der vil tiltrække kunstinteresserede samt turister.

- Sophia Kalkaus ti meter høje skulptur er et monumentalt bidrag til lokaludvalgenes fælles vision om kunst på Amagerbrogade og lokaludvalgene ser, at kunstværket kan blive en seværdighed i bydelene og et trækplaster for turister og kunstinteresserede, fortæller de to lokaludvalg.

Når skulpturen og placeringen endeligt godkendes i Borgerrepræsentationen, vil Sophia Kalkau gå i gang med at fremstille skulpturen, og Ny Carlsbergfondet vil fastsætte en dato for indvielse af skulpturen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Husgavle efterlyses til kunstprojekt

Annonce
Forsiden netop nu
BUTIKSLIV

Ny Føtex ansatte medarbejdere på speeddating og lokker med Laudrup-vine og masser af delikatesser

POLITI

Flere tilskadekomne efter sommerhusbrand

Annonce